Muzica din noi, din ceilalți

Simt că am pierdut ceva în ultimii ani, am pierdut trăirea și experiența muzicii; nu știu, m-am oprit din ascultat… Am auzit-o, însă am ascultat-o cu adevărat foarte rar. Absența ei, a muzicii, a fost compensată cu audiobooks, cu redescoperirea magiei poveștilor transmise prin (viu) grai. Am găsit muzică în povești, în romane science-fiction, în cărți ce-ți vorbesc despre război și suflete tulburate. Ritm și armonie în fraze, silabele ca niște clape, cuvintele ca niște acorduri. Simfonie de idei. Nu e suficient, însă…

Uneori, îți dai seama că ți-a fost dor numai în momentul regăsirii. Mi-am regăsit muzica într-o seară, pictând pe ceramică, într-o cafenea din Cluj. Atunci i-am simțit lipsa și m-a lovit dorul. De-atunci mi-e o poftă continuă de ea, așa ca unui corp însetat, deshidratat.

Despre cum îți poate schimba viața interioară un post de radio, altădată. Acum, mă bucur doar să regăsesc muzica din mine, din noi, din ceilalți. Cum e muzica lui Sorin / aka To the South, Bluebirdcorplacorp.

image: semonegna.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s