cum să fac să

Mi-ar plăcea să scriu mai multe și mai des pe-aici. Când îmi vâjâie capul de prea multe, când îl pândește pericolul de-a se goli, când se bucură de cine știe ce ghidușenie, când râde euforic sau când se revoltă pe gunoaiele din jur. Cum să fac, deci, să scriu mai multe și mai des?

Alții cum pot? Unii scriu în fiecare zi.

Eu nu duc lipsă de litere / minut, nici nu mă blochez în fraze, nici nu cred în „inspirație”, nici nu-mi pasă de actul literar ca să am blocaje de scriitor. Dar amân, nu știu. Mi se pare că nu-i momentul și apoi, ce-i drept, am altele de făcut, mai mereu.

Văd eu.

Reclame

4 gânduri despre „cum să fac să

 1. Am (/am avut) si eu aceeasi problema sa stii. Ce poti face, este sa nu compari volumul si frecventa scrierilor tale cu ale altora. Fiecare este motivat de alta lucruri in momentul in care isi lasa gandurile pe “hartie”. Priveste.o ca pe o pasiune (/bucurie), nu o obligatie de a fi si tu la acelasi nivel. Si dintr.o alta perspectiva: e perfect normal sa existe momente in care sa nu ai inspiratie sau sa nu reusesti sa scrii cat iti propui. And that.s ok !

  Apreciat de 2 persoane

  1. Aș vrea să scriu mai des deoarece simt că-mi face bine atunci când o fac, nu pentru a atinge un anumit nivel / volum sau ca urmare a comparației cu ceilalți. Mă compar însă cu ceilalți ca atunci când vrei să mănânci mai sănătos, că știi că ar fi bine pentru tine, iar unii o fac (deci se poate), știi? Doar că nah, n-am idee cum reușesc oamenii ăștia la modul concret, practic 🙂 Cu siguranță are legătură cu ce ziceai, cu modul în care privesc eu toată treaba, căci da, cert e că nu mă raportez la scris ca la o pasiune. De rumegat aspectul. Mulțumesc de gânduri! 🙂

   Apreciază

   1. Știi cum reușesc să posteze zilnic? plan editorial (lol), adică scriu mai multe postări atunci când pot și le dau drumul programat. Postatul cât mai des aduce mai mult trafic, că oamenii tot intră să vadă ce ai mai pus, iar dacă o ții un timp în ritmul ăsta, o perioadă vor tot intra că poate poate e ceva nou. Cel mai ușor ar fi să pregătești mai multe articole din timp și vezi tu apoi când și cum le publici.
    Depinde și de cât de organizat ești ca om, pentru că niște notițe cu subiecte pentru articole fac mult și lasă impresia că urmezi un plan și pare mai puțin de făcut. Sau scrie când simți nevoia și păstrează-le ca draft-uri – uneori ai un impul să le scrii, dar ceva te reține în a le publica pentru că îți par nefinalizate și astfel poți să mai arunci un ochi peste în altă zi, fără impulsul de moment.

    Apreciază

    1. Uite-mă cum nu reușesc nicicum :))
     Da, planul editorial e o idee bună, în general. La redacție așa facem, funcționează.
     Pentru blog, îmi notez într-o agendă tot soiul de idei pe care le-aș scrie. Nu prea le scriu. Sau da, le scriu (draft) și nu le mai public niciodată, că nu mai am chef ulterior de ele. Oricum aberez multe și dacă trec 2 săptămâni nu mi se mai pare vital să public fix rândurile alea. Și tot așa. Dar probabil cel mai eficient pentru mine ar fi totuși să fac așa: să scriu când îmi vine și măcar să le salvez ca ciorne. Apoi văd eu ce fac cu ele.

     Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s