Scărița Belioara

Oamenii au tot felul de voci interioare care strâmbă din nas, undeva, în vreun colț de creier, când ceva nu e bine. Uneori, e greu să îți dai seama ce îți transmite propria minte. A mea suferă când se plafonează în vreo rutină, când îndrăznesc să nu țin cont de ceea ce mi-aș dori cu adevărat să fac. De ce te simți frustrat, obosit, nemulțumit? Oboseala psihică, de multe ori, vine dintr-un soi de stagnare, de lipsă de alternative mentale și insistare pe aceleași lucruri, zi de zi – pe termen lung, sunt mai obositoare decât orice efort cognitiv la care te-ai supune.

Uitasem că am nevoie de aer curat și de munte. Nevoie de munte ca de aer. Dacă aș putea să iau starea de bine de acolo cu mine, acasă, aș trăi într-o continuă euforie și liniște.

Stațiunea Muntele Băișorii devine un fel de centru existențial pentru toate rătăcirile frumoase de care simțim uneori nevoia. De acolo, alegi direcția și pornești. Drumul nu te va dezamăgi, nu a făcut-o niciodată.

scarita belioara 3

scarita belioara 4

De data aceasta, ne-am îndreptat pașii înspre rezervația naturală Scărița – Belioara. Am văzut în ultimii ani câteva fotografii din rezervație: stânci și priveliști care îți taie respirația.

În pas alert, traseul l-am simțit apăsător pentru plămânii mult prea întoxicați de aerul urban. Dar cu fiecare inspirație ți se limpezesc gândurile, cu fiecare pas făcut te simți mai aproape de cer, de tine, de ceilalți.

scarita belioara 2

scarita belioara 6

Scărița – Belioara este o rezervație geo-botanică din masivul Muntele Mare, o altă poveste de iubire cu pornire din Băișoara 🙂

scarita belioara

scarita belioara

scarita belioara 10

Vârfuri muntoase, peșteri ascunse, un platou calcaros aflat la peste 1 350m altitudine (rezervația Șesul Craiului), abrupturi, stânci tăioase și spectaculoase, toate pot fi găsite în rezervație, toate își poartă liniștea neostenite…

scarita belioara 13

scarita belioara 8

scarita belioara 9

Și cum furtuna părea să ne amenințe, am grăbit pasul. Sper doar să mă mai poarte pașii cândva pe-aici, într-o zi senină, când timpul pare infinit și ziua nesfârșită…

scarita belioara 11

scarita belioara 12

scarita belioara 14

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s