Aprilie + 1 mai

Aproape uitasem de micul meu calendar! De data aceasta, foarte pe scurt:

2 aprilie. Terapie asistată de animale – autism. To be or not to be a psychopath?
5 aprilie. Grădi – Darius. ADHD? 🙂
14 aprilie. 21art, Bricks.
15 – 19 aprilie. Iași + Sebi

Zilele trecute m-am decis să îmi iau o tabletă și să vând laptopul, din motive ce țin de eficiență. Alaltăieri, 29 aprilie, am ochit vreo două, dar rămâne de văzut cât de repede voi intra în posesia uneia dintre ele (nu le-am reținut, dar dacă merg din nou în magazin le voi recunoaște).
În aprilie, în urma unor interacțiuni cu copii hiperactivi și cu deficit de atenție, am descoperit (uimită) că mă înțeleg tare bine cu ei, că pot stabili ușor o legătură (de prietenie, hihi) cu ei. Nu știu de ce, căci ceilalți adulți par terorizați de copiii ăștia. Mie mi se pare că energia pe care o au ei nonstop la îndemână, dacă e canalizată cum și unde trebuie, poate face minuni. Sunt copii care s-au săturat să li se spună întruna ,,nu e voie!”, „hai de acolo”, ,,taci odată”, „nu mai face asta”, „stai jos”, „nu mai urla” – iar energia pe care o au îi predispune la a auzi cuvintele astea mult mai des decât alți copii. Mie mi-s dragi, sunt vii și veseli, iar dacă reușești să îi entuziasmezi în legătură cu ceea ce vrei tu ca ei să facă, dincolo de oboseală (da, pot fi epuizanți), vine și multă bucurie și satisfacție.

A, nu fac nimic de 1 mai. M-a secat întrebarea asta în ultima săptămână cel puțin. Nu prea țin cont de astfel de zile, dacă se nimerește să fac ceva atunci, e bine, dacă nu, e tot aia. Azi voi sta la povești cu mama și în următoarele 15min voi pune cu vecinul de la 1 ( :p ) un sac de box în curte. Îl agățăm noi de ceva 😀 Azi i-am făcut o poză lu’ pisic. Și am dezghețat frigiderul. Și ninge cu flori de cireș la mine în curte! E frumos tare..

8 gânduri despre „Aprilie + 1 mai

  1. Sac de box în curte, fain! Deci clădirea are și o curte în care nu are acces oricine.. că altfel nu v-ați permite să lăsați un sac de box acolo 😛

    Eu momentan nu-mi pot permite să vând laptopul pentru o tabletă sau telefon, pentru că am de făcut multe chestii pentru facultate (și nu numai) care necesită un calculator, nu o tabletă. Poate în viitor voi avea un desktop și tabletă pentru purtat de colo-colo. Sau poate nu voi folosi PC decât la muncă sau .. sau … sau .. cine știe ce ne rezervă viitorul 🙂

    Sper să iei una cu Android…să o sincronizezi cu gmail și mai ales cu google calendar, pe care spuneai că reîncepi să îl folosești.

    Apreciază

    1. Clădirea e o casă cu două etaje 😀 Eu stau la parter, într-una din camere, și alții stau și ei pe unde pot :)) Unul dintre foștii chiriași făcea ceva lupte de performanță și când a plecat a lăsat pe-aici tot felul de minuni 😀

      Da, știu că tu lucrezi pe tot felul de programe și îți trebuie totuși un calculator/laptop care să facă față cerințelor. Chestia e că eu dacă îmi vând laptopul meu, mai am laptopul pe care mi l-a dat un prieten (dat fiind că al meu e în pană) și va rămâne la mine până îmi iau un calculator. Dar vreau momentan să am o tabletă, căci m-am săturat de cărat.
      Vei găsi și tu o soluție cât de optimă curând.

      Nu mă prea pricep la ele, va trebuie să mă documentez, să mă asigur că îndeplinește niște funcții importante pentru mine 😛

      Apreciază

      1. Uuu.. e fain să găsești așa chestii lăsate de foștii chiriași 🙂 Sună a film: te muți într-o casă și găsești în pod tot felul de chestii. Mi se pare genial! 😀

        Spor la exerciții 🙂

        Da, te înțeleg la partea cu ruptul spatelui pentru a căra laptopul 😦
        Dacă știi exact ce ai nevoie, vei ști și ce să cauți 🙂 Să te documentezi nu e greu, cu online-ul ăsta 😀 care conține atât informații cât și persoane care te pot ajuta.

        Apreciază

        1. Daaa, exact :)) Bine, el anunțase că lasă ceva lucruri. Sunt chestii vechi de care el nu mai are nevoie, dar pentru noi, neștiutorii, sunt bune 😀 Mersi, mă pregătesc, să fiu în formă pe când îmi iau bicicletă :))) 😛

          Apreciază

  2. Este extraordinar ca iti plac copiii si ai rabdare cu ei. Si ca ii intelegi. 🙂 Poate ii si poti ajuta. Pe ei sau pe parinti(macar cu niste sfaturi bune).
    Idilic cadrul cu ciresul si sacul de box alaturi. 😛 😀

    Apreciază

    1. Cu părinții prea puțin am interacționat, doar cu o mămică și era foarte încântată că în sfârșit cineva se înțelege de minune cu copilul ei, a putut și ea să se simtă mândră – în rest primește multe plângeri… Pe copii știu că i-a ajutat faptul că s-au putut manifesta așa cum au simțit ei nevoia fără să fie certați de adulți sau respinși de ceilalți copii. Cum ziceam, energia aia a lor trebuie canalizată în direcții care să mulțumească pe toată lumea, și pe copil, și pe adult.

      Hehe, da, arată simpatic 😀

      Apreciază

  3. Nici eu nu am facut ceva de 1 mai. Nu imi place sa fiu deloc in randul lumii 😛 Eu nu prea stiu ce sa fac cu copii…cred ca am lua viata mai in serios decat speram :))))))))))))

    Apreciază

    1. Chiar și acum, după numeroase interacțiuni cu ăștia mici, mereu îmi spun că nu știu ce să fac cu ei. Dar până la urmă iese bine :)) Nu-i nimic de făcut cu ei, te comporți ca și cum ar fi oameni mari (oricum cu unii oameni trebuie să te comporți ca și cum ar fi copii, deci poate ai și tu experiență fără să știi 😛 )

      Apreciază

Lasă un comentariu