Bărbatul ideal

Îi spuneam lui Lotus că poate voi aborda serios și fără ironii acest subiect. Poate încerc și o dau în extrema cealaltă. Mă cam scoate din sărite ideea de ,,ideal”, în ultima perioadă. Mi se pare că deși pornește de la o latură a omului dezirabilă (a tinde spre mai mult, spre perfecțiune e ceva ok), ajunge să ne transforme în niște minți înguste. Pornim la drum cu acest ideal în cap și nu mai avem ochi să vedem alte idealuri, care poate se abat de la idealul nostru, dar pot fi la fel de ideale dacă am avea ochii și mintea deschisă.

Întreg conceptul de ,,bărbat ideal” presupune din start o serie de criterii în funcție de care stabilim cât de dezirabil este sau nu colegul, vecinul, prietenul, individul ăla de pe stradă ș.a.m.d. Îndeplineşti criteriile? Foarte bine. Nu? Jet. Ce omitem este faptul că acel ,,bărbat ideal” din capul nostru este, cel mai adesea, o sumă de caracteristici preluate, de fapt, de la mai mulți bărbați.

Tocmai mi-am amintit de prototipul clasic: frumos, deștept și cu bani. Dar să fim serioși, că nici asta nu e de ajuns :)) Luna trecută, încercând să ne facem un proiect și discutând puțin pe lângă, am ajuns la concluzia că bărbatul ideal ar trebui să fie un geniu analitic, să se descurce de minune cu tot ce ține de calculatoare, programe, tehnologii în general, să își susțină punctul de vedere fără a se autoimpune cu orice preț, să gătească bine pentru cel puțin zece persoane, să fie punctual, să aibă simțul umorului, să nu dețină vreun piercing de 3 lei, pus strâmb într-o ureche (dacă e de la 5 lei în sus, e mai acceptabil), să fie îngrijit fără a cădea în extreme, să nu se epileze pe picioare, dacă e înalt, brunet cu ochi albaștri, e bine, dacă nu, se acceptă și alte variante, etc.
Analizând chestiile astea, aș avea de comentat la fiecare dintre ele. Nu e bărbatul meu ideal, e un bărbat ideal, pentru cine… nu știu – pentru noi, în ziua respectivă, poate. De exemplu, faza cu cercelul din ureche de 3 lei mie una mi se pare extraordinar de irelevantă, dar aparent avem un coleg care întrunește multe calități, dar păcat de cercelul ăla care strică totul, iar colegul nu mai e chiar așa de ideal 🙂

Şi atunci… bărbatul ideal pentru mine, doar pentru mine? Ar trebui să înșiruiesc o serie de caracteristici acum, nu? Am voie orice? Fie. Le-am găsit pe toate în bărbați deosebiți din jurul meu. Mi-am învățat și lecția cu ,,ai grijă ce-ţi dorești că poate se împlinește”. Aș zice că nu întotdeauna ce îți dorești e și ce ai nevoie; și nici nu ar trebui întotdeauna să îți dorești ce ai nevoie. Dar acum fac abstracţie de toate astea şi îmi permit să îmi doresc ce am nevoie, așa că bărbatul ideal pentru mine…

….e capabil să se uite 2 ore cu mine la un film. La un anumit gen de filme. Nu, nu la comedii romantice (la alea mă uit doar singură, când am eu niște chef). Cum pot să număr pe.. un deget! persoanele cu care chiar pot să mă uit la un film serios, da, bărbatul ideal ar fi capabil să își concentreze atenția pe un film, dacă aia am decis să facem. (nu e neapărat să ne uităm la filme împreună, dar dacă ne uităm, ne uităăăăm)
…e sincer. Indiferent despre ce e vorba. Îmi spune ce gândește și ce simte, cum și când poate și cum știe, dar o face.
…mă strânge în brațe când sunt nervoasă sau pe punctul de a plânge și mă încurajează când sunt tristă, supărată, epuizată.
…știe când să tacă și să mă lase singură. și când să nu. Nu-i complicat în ceea ce mă privește, dar știu că nu-i nici ușor.
…nu fumează. Dacă o face, își trimite fumul în direcția opusă mie.
…are simțul umorului, iar asta nu presupune că ar trebui să îmi spună glume non-stop (ar fi și enervant în cele din urmă), ci că putem râde împreună, că ne putem amuza de comicul situațiilor, că poate să observe comicul ăsta al vieții, chiar și când e mult haos în jur. Nu că automat ar trebui să se simtă mai bine, dar să îl vadă.
…e capabil să ia în serios orice nimic și să fie chill în mijlocul dramelor, în funcție de cum o cere situația.
…își vede de credințele și religiile lui și nu încearcă să mă convertească pe mine (sau pe alții) în nici o direcție.
…iubeşte muzica. Indiferent care.
…își asumă ceea ce este el, ca om. Tinde spre mai mult, își știe neajunsurile, se cunoaște pe el însuși destul de bine și nu pretinde a fi altceva decât ceea ce este.
…e cel puțin la fel de inteligent ca mine (sunt unpic ipocrită la faza asta, îmi asum) și, implicit, nu mă plictisesc în preajma lui.
…în general, îl doare în cot de ce zice lumea sau de ce cred alții. Îl prefer mai rupt de societate și mai ciudat, decât un papă-lapte perfect integrat care nu ar ieși nici mort din rândul lumii și din ,,că așa se face” sau ,,cum să faci așa ceva?!”
…nu-mi impune nimic. Am făcut mereu ce-am vrut (și ce a trebuit – dar a fost ce am considerat eu că trebuie, nu ce au considerat alții). Dacă mă poate face să vreau ce vrea el, minunat.
…brunet cu ochii albaștri 😀 Am observat că la nivel strict estetic, îmi plac. Dar am iubit ochi căprui, așadar nu e cu adevărat relevant. Şi dacă tot suntem la aspect: constituție atletică (dar fără exagerări) și cioc 😛
…are răbdare cu mine. Dar nu infinită… căci mi-o iau în cap, ca orice copil.
…are suflet bun, dar știe să fie și rău atunci când trebuie.
…îmi acceptă copilăriile și, uneori, năzbâtiile.
…e pe aceeași lungime de undă cu mine, dpdv afectiv.

Hai că mă opresc :)) Ar mai fi două chestii, care par momentan destul de imposibile (chiar la nivel de ideal de neatins, hahah):
– mă face să mă simt acceptată pentru ceea ce sunt și așa cum sunt.
– găsește vreo metodă magică de a mă motiva extern.

Concluzia e că lista asta de calități ale bărbatului ideal e foarte flexibilă și pot să apară lucruri în contradictoriu. Aş putea să o dublez dacă e până acolo, nu mi-e greu. Dar e exact ce ziceam mai sus… Uneori avem nevoie de unele lucruri (cum ar fi să fiu lăsată naibii în pace când sunt nervoasă sau când sufăr) și poate ne dorim asta. Dar e posibil ca pe termen lung, să ne facă rău. Poate ar trebui să avem grijă ce ne dorim, da.
Alteori, îți dorești lucruri de care chiar nu ai nevoie, de fapt. Poate nu de răbdare am eu nevoie, ci de altceva. Sunt lucruri pe care le descoperi pe parcurs. Oricum o iei, e absurd să filtrezi bărbații din jurul tău prin prisma unor idei de ideal. Până la urmă, toate lucrurile pe care le-am menționat mai sus, le-am întâlnit deja la niște oameni speciali (pentru mine speciali, evident).
Da, ar fi interesant ca o singură persoană să se plieze perfect pe imaginea ta vizavi de cum ar trebui să fie bărbatul ideal. Dar ce-ar fi să descoperi lucruri noi, cu totul altele, care să devină noi aspecte pe care le îndrăgești și apreciezi la sexul opus în general, dar mai ales la persoana respectivă, în mod particular ? Cum să zic altfel… nu știam că îmi plac ciudații, până n-am cunoscut unul 🙂

[suficient de serios tratat subiectul? 😛 ]

46 de gânduri despre „Bărbatul ideal

    1. Hahah, da, și mie mi-ar plăcea! Dar cred că sunt așa imposibile pentru că țin mai degrabă de mine, decât de vreun bărbat ideal.. (deși n-ar strica o contribuție mai generoasă în sensul ăsta) 😛

      Apreciază

  1. Hmm…mă în cadrez? 😀 La asta sigur: e capabil să ia în serios orice nimic și să fie chill în mijlocul dramelor, în funcție de cum o cere situația. Ahh, și mai mă încadrez la durere de coate 😛 Față de restul lumii :)))) Mda, nici nu fumez, acum mi-am amintit :)))

    Dacă ar fi să zic io ceva despre femeile care imi plac, evit voit cuvantul ideal, cred ca e vremea sa recunosc ca imi plac cel mai mult brunetele cu parul scurt :))) (dracu stie de ce :)) ). Dincolo de fizic, imi plac femeile inteligente. Si cele carora feminitatea le iese naturala. Îmi plac femeile care stiu care le sunt calitatile si defectele, care se accepta, care pot recunoaste o greseala pe care o fac. Si imi plac femeile care zambesc. Intotdeauna m-am indragostit de o femeie, plecand de la zambetul ei.

    No, gata cu primul comentariu! 😀 Seara faina, Iulia!

    Apreciază

    1. Da, la alea sigur te încadrezi :)) Restul, sunt mai mult particularități ce țin de interacțiune. Sigur ai și multe care ies din ”cadru” și asta e foarte ok, cum ziceam 🙂

      Marin, îți spun eu de ce brunetele cu părul scurt: Lexa Doig :))) Avea părul mai scurt, într-o perioadă, în Andromeda 😛
      Da, zâmbetul e cel mai frumos ,,accesoriu”, luminează întreaga față. Doar că trebuie să fie sincer. Mie mi se par tot mai interesante zâmbetele care nu presupun neapărat mutarea colțurilor buzelor, sau cum să îi spun mișcării ? 🙂 E când te uiți la cineva și știi că zâmbește, deși nu vezi asta explicit. Probabil ochii, starea de spirit, o oarecare liniște – probabil sunt acele lucruri care ar asigura un zâmbet sincer, deși nu sunt neapărat urmate de unul propriu-zis.

      Apreciază

  2. citit, bagat la cap, nu am alte comentarii ca nu ma intereseaza subiectul…adica poate o sa fiu la un moment dat barbatul perfect pentru cineva, poate in viziunea cuiva o sa fiu tot ce are nevoie.

    Acum daca e sa discutam si femeia perfecta :D? N-am vrut sa completez la capitolul tau…cred ca perfectiunea este un concept utopic pentru ca mereu, dar mereu apar variabile care sunt imposibil de luat in calcul.

    Apreciază

    1. Asta e destul de posibil, să fii pentru o persoană tot ce are ea nevoie. Nu trebuie să fii perfect (nici nu se poate), eu am enumerat lucrurile de mai sus cu gândul la oameni, bărbați reali, care există 🙂 Și ei au defectele lor, unele îmi sunt dragi, altele mă enervează. Dar am enumerat niște chestii care îmi plac, căci imperfecțiunile nu anulează lucrurile astea care îmi plac.

      Putem discuta și despre femeia ideală 😛 Deși vouă, ca bărbați, v-ar veni mai natural să o faceți 😛

      Apreciază

  3. Nu esti deloc pretentioasa. Altele…

    My Perfect Guy List

    The Perfect Guy List
    The perfect guy… in my eyes anyways!
    In no specific order…
    1) Good Personality
    2)Funny
    3) Sweet
    4) Caring
    5) Open Minded
    6) Political Views
    7) Well Spoken
    8) Someone that I can be myself with
    9) Great Hair (i.e. skater/bmxer/soccer player/surfer)
    10) Nice Abs
    11) Grabable Butt
    12) Nice Smile
    13) Kissable Lips
    14) Deep Eyes
    15) Thoughtful
    16) Not Cocky
    17) Confident
    18) Someone that I can easily talk to
    19) Athletic
    20) Muscular
    21) Not too tall (i.e. 6’2″ or over)
    22) Friendly
    23) Not too Skinny (i.e. see ribs or bones thru skin/120 or less)
    24) Not too Fat (i.e. 180 or over, unless it’s muscle)
    25) Smart
    26) Good sense of Style
    27) Not Preppy
    28) Musical Ability (i.e. singing/plays musical instrument)
    29) Likes Animals
    30) Nice to little kids
    31) Not a Jealous person
    32) Sensitive
    33) Smells Good (i.e. NO BODY ODER/No Onion-ish smells)
    34) Supportive
    35) Not too hairy (i.e. chest hair, back hair, out of control arm/leg hair… happy trails are very nice if kept looking good)
    36) Nice accent
    37) Nice to my Friends (i.e. isn’t hateful to or around them)
    38) Has his blonde moments (if you don’t know what a blonde moment is you probably just had one!)
    39) Trustworthy
    40) Clear Face (i.e. not way too many pimples and if you do have them you don’t let them get disgusting looking… or you have no pimples at all)
    41) Not Vain
    42) Clean Lifestyle (i.e. no drugs, no smoking, no drinking, at least semi clean life style)
    43) Not afraid to talk about “girl issues” (i.e. periods… and what goes with that… and anything girls have to go through that you lucky boys don’t)
    44) a BIT Flirtatious (i.e. just not with other girls while we’re dating)
    45) NOT perverted
    46) Good Kisser (i.e. no slobber or over use of bodily fluids)
    47) Confident Attitude
    48) Good taste in music (i.e. almost anything but it depends on the person)
    49) Classy (i.e. not a man whore!)
    50) Has his limits (i.e. doesn’t just go out and do anything or any one)
    51) Has Dreams (i.e. not like in his sleep, like for his life)
    52) Respectful
    53) Good Facial Hair (i.e. go-tee, mustache, NOTHING along the lines of Jimmy Wayne… and this includes eye brows… they must be kept looking good… no catapillar brow or continuous )
    54) Funny (i.e. can make me laugh or anyone at all laugh)
    55) Serious (i.e. you know when it’s time to get down to business)
    56) Relaxed (i.e. not too up tight)
    57) DOESN’T forget
    58) Attentive (i.e. spends time with me)
    59) Outdoors Person (i.e. isn’t afraid to be outside)
    60) Won’t Judge people (i.e. will get to know someone before saying something about them or their lifestyle or personality)
    61) Good hand writing (i.e. I can read what you write)
    62) Talkative (i.e. has something to say when we talk)
    63) Quizzical (i.e. likes to ask and be asked questions)
    64) outgoing
    65) Well Educated (i.e. not an idiot)
    66) Tough (i.e. can take care of himself or me if needed)
    67) Dorkish qualities (i.e. isn’t afraid to look or act like a dork)
    68) Loving
    69) Won’t be afraid to show me off to his friends
    70) Believes in me
    71) Has a faith of some kind
    72) a little bit country
    73) is able to cook
    74) like/loves to be cooked for (cause I love to cook for people)
    75) Can give a good massage
    76) likes to get massages (cause I’m really good at them and love to give them!)
    77) Likes to be touchy (i.e. isn’t afraid to have close body contact)
    78) Has time for alone time
    79) Not too clingy (i.e. give me and him “me time”)
    80) Has a vocabulary
    81) Sense of humor (isn’t afraid to laugh or be joked around with)
    82) Daring (i.e. isn’t afraid to do things that take guts)
    83) Devoted
    84) Playful
    85) Romantic
    86) Easy-Going
    87) Family Oriented
    88) Long-ish legs (i.e. not stubs)
    89) Long-ish fingers
    90) Cute nose (i.e. not huge but not really, really small)
    91) Understanding
    92) Tan (i.e. this means don’t look like you could be Casper’s double!)
    93) Honest
    94) Not ignorant
    95) Has smartellic tendencies (i.e. can hold his own with me and my friends)
    96) Complimentive (i.e. likes to compliment me and I can compliment him)
    97) Down to Earth
    98) Mature
    99) Self able (i.e. can take care of himself and do things on his own)
    100) Nice to EVERYONE!
    101) TALKS TO ME IN PUBLIC!!! (this is for one particular guy… hoping he gets the hint!)
    102) Isn’t afraid to be a little… crazy at times!
    103) Isn’t afraid to be laughed at
    Are you newhere close to being my perfect guy???? IM me if you are!!! lol j/k

    http://morgse07.tripod.com/id13.html

    Apreciază

    1. Nu cred că sunt pretențioasă, dar adevărul e că nici nu mă mulțumesc cu puțin. Doar că dacă omul nu e pe aceeași lungime de undă, nu voi veni cu pretenții absurde. Îl accept sau nu, iar dacă o fac, vine la pachet și cu defectele. Oricum, mai degrabă am descris mai sus niște chestii pe care am observat deja că le apreciez și îmi plac, decât mi-am imaginat eu un portret al bărbatului ideal.

      Hai că m-am demoralizat chiar și eu în fața listei :))
      Sunt niște chestii mult prea generale multe dintre ele, altele sunt de-a dreptul tâmpite (,,nice to everyone” – serios….) sau absurde. Altele sunt doar așteptări de bun-simț, pe care sincer mulți bărbați le îndeplinesc cu brio. Dar ar fi putut fi comprimată lista în maxim 30-40 de puncte, căci se repeta idei sau sunt chestii care intră în aceeași categorie 🙂

      Apreciază

      1. „Hai că mă opresc 🙂 ) Ar mai fi două chestii, care par momentan destul de imposibile (chiar la nivel de ideal de neatins, hahah):
        – mă face să mă simt acceptată pentru ceea ce sunt și așa cum sunt.
        – găsește vreo metodă magică de a mă motiva extern.”

        Daca nu te opreai sigur sareai de 100 🙂

        Apreciază

  4. Nu m-am referit la ideal ca la o proiecţie ci la ce ţi-ai dori, ce ţi-ar place mai mult la cineva de sex opus.

    Da, e destul de serios tratat subiectul, şi e frumos. Să râdem toţi putem, unii avem dificultăţi în a ne descrie nişte dorinţe intime pe blog, cu simplitate. Şi uite că a avut succes, lumea deja îţi cere să descrii femeia ideală… 😀

    Apreciază

    1. Ok, atunci, nu am scris nici ce ,,mi-ar place”, ci ce îmi place deja și se pliază pe ce am eu nevoie. Ar fi interesant să fie toate într-un singur bărbat, dar e frumos sentimentul descoperirii a ceva nou care îți place, am explicat și în articol de fapt 🙂

      Să știi că mi-a venit greu să scriu, doar până am început. Dar pățesc asta des.
      Despre femeia ideală nu știu dacă are sens să scriu. Am scris despre bărbatul ideal raportat la mine, sunt lucruri care îmi plac în contextul unei interacțiuni apropiate. Nu știu cum aș putea scrie despre femeia ideală 😛 Adică, da, cu imaginație :)) Dar zic să fie și ancorat totuși în lumea reală.
      Aș putea scrie despre lucrurile care mă fac pe mine să apreciez o altă femeie, la modul sincer.
      Sau despre ce știu eu că ar avea nevoie bărbații pentru a trăi sentimentul că au cunoscut o femeie ideală.

      Apreciază

    1. N-am ce face, dacă te vrei anonim. Nu risc să fiu apoi asaltată de femei în extaz că și-au găsit bărbatul perfect și ideal și eu să nu știu cum să scap de ele.
      Pe alocuri seamănă și cu tine, nu te agita, dar e mai subtil.

      Apreciază

  5. Pe mine m-ai cucerit definitiv cand ai numit calitatea lui esentiala si din punctul meu de vedere:sa fie independent, sa faca cum si ce crede el, nu cum spune lumea. Am cazut in extaz asa ca nu am mai putut citi mai departe textul. :)) Nu as suporta langa mie un barbat care se uita si tine cont de gura lumii.
    In plus, pe al meu il vad pasionat de calatorii in strainatate. Daca vrea sa ma duca la soacra la tara, acolo si numai acolo, daca vrea sa calatoreasca prin lumea larga cu google map, daca nici nu concepe sa dea bani pe excursii, atunci zic pas. Nu as fi deloc fericita langa un astfel de barbat.

    Apreciază

    1. Daaaa, e o calitate remarcabilă :))) Mie mi-era că nu m-ar suporta el pe mine.

      Pentru tine știu că e un aspect important, acesta al călătoriilor. Dacă nu ar fi pasionat de așa ceva, însă totuși te-ar încuraja pe tine să faci ceea ce îți place, nu ar fi ok? Adică știu că e frumos să împarți cu celălalt pasiuni comune, însă nu întotdeauna se ,,nimerește”. Ai la fel de nefericită, adică e important aspectul ăsta pentru tine – să călătorești cu el, sau pur și simplu vrei să ai libertatea de a te bucura de călătoriile pe care le faci tu ?

      Apreciază

    1. [ți-am înstelat comentariul, cu scuzele de rigoare voiam să zic, dar nu cred că mai e cazul]
      altuia, cui ? la înșelat te referi?
      Femeile au multe pretenții teoretic și vor face mare tam-tam pe seama pretențiilor lor, tot teoretic. Practic, se mulțumesc (sau unele chiar tind înspre) cu tot felul de jeguri umane.

      Apreciază

  6. barbatul ideal este pt mine barbatul real. nu vreau sa fie asa cum am visat, caci ce farmec ar avea sa traiesc printre himere? deci eu nu vreau barbatul ideal, eu vreau barbatul real. ala care atunci cand lumea mi se invarte in cap, imi trage un sut in fund ca sa nu-mi mai fie frica.

    Apreciază

    1. Deci și tu funcționezi pe bază de șuturi în fund, mai știu pe cineva 😛 De multe ori avem nevoie de o ciocnire cu realitatea.
      Bărbați reali am descris și eu mai sus. Noțiunea asta de ideal e destul de inutilă, de altfel…

      Apreciază

      1. vreti […], daca se poate, vreti bani cu car(d)ul, vreti clisee imaginate de voi, vreti vreti vreti… Da voi ce oferiti barbatilor in afara de migrene ?!

        Apreciază

        1. Poate mă înșel, dar am impresia că îți verși năduful pe noi acum pentru migrenele pe care ți le-au dat altele. Poate doar interpretez „tonul” tău greșit.

          Eu nu vreau bani cu car(d)ul, adică vreau, dar nu de la un bărbat. Iar ce am scris mai sus nu sunt chestii imaginate, cum ziceam am descris niște bărbați pe care îi știu.
          Și atunci presupun că întrebarea e una adresată femeilor în general. E tot retorică sau aștepți un răspuns?

          Apreciază

            1. Eu zic să nu aștepți, nu pasiv. Persoane care să fie pe aceeași lungime de undă cu tine se găsesc greu. Până atunci, nervi și frustrare. Sau, nu știu, cască bine ochii în jurul tău. Oricum, îmi pare rău că ești dezamăgit.

              Apreciază

            2. as putea sa fiu altfel ? avand in vede cum sunt….nu zic ce ? Numa vezi pe FB ce poze au 99% dintre purtatoarele de pyzdha, si o sa intelegi ce fel de generatie sunt…. DEGENERATIE, de fapt…

              Apreciază

          1. ce sa fac cu niste rebuturi ale societatii ? pe ce unda sa fiu, pe unda retardatilor ? nu am cum sa fiu pe asa ceva 🙂 Chiar nu mai e nici o sansa si o stiu, asa ca forever alone

            Apreciază

            1. Da, știu la ce fel de poze de pe fb te referi. Le mai văd și eu ocazional. Poate le-aș vedea mai des, dacă nu m-aș fi rupt de genul ăla de oameni. Te-ai gândit că problema s-ar putea să fie una de mediu/anturaj, că ai ajuns, cu sau fără voia ta, să te învârți într-un mediu care îți displace? Eu știu că femeile nu excelează la multe chestii, dar femei cel puțin decente și nu denaturate, se mai găsesc. Eu le-am găsit, abia în ultimii doi-trei ani, ce-i drept, dar le-am găsit. Sunt pe-acolo prin societate, nu ies în evidență tot timpul ca altele, tocmai pentru că își văd de treabă.

              Nu trebuie să faci compromisuri și să accepți ceea ce tu consideri a fi un rebut al societății. Șansă mai există întotdeauna (suntem mulți umanoizi pe planeta asta), însă doar atât timp cât tu mai ești dispus să o oferi.
              Și înțeleg (și observ) că ești în punctul în care nu mai ești dispus sau chiar nu mai poți să o oferi. Nu știu cum ai ajuns aici, dar chiar îmi pare rău.
              Nu de alta, dar nu știu dacă ai conștientizat că tocmai te-ai luat așa gratuit de o fată cel puțin decentă și ok, care și-a expus o opinie cât se poate de normală, nu degenerată (la Cuvânta mă refer). Și mi se pare trist. Nu te critic, nu o lua greșit, doar mi se pare trist că e situația așa.

              Apreciază

          2. Nu e vorba de niciun mediu te asigur. Nu ma invart intre retardati. Nu am de ce. Stiu ca ma repet, dar cred ca e o denumire potrivita pentru generatia de acum, care dezamageste atata : retardati. Fiindca unii sunt, iar unii sunt pe aproape…. Dar cu toate astea, chiarnu stiu unde se mai gasesc oameni cu scaun la cap ca in orice mediu ai umbla, nu ii mai gasesti. Nici nu exista, ma repet, eu asa vad… Suntem in mileniul 3, dar suntem mai prosti ca cei din mileniul 1… Intr-o astfel de lume nu vad ce asteptari sa ai….

            Apreciază

            1. Nu cred că e ceva specific unei generații anume. În perioadele mele simpatice, cred cu tărie că toată specia umană e imbecilă implicit, de la mama natură. Dar sunt gânduri exagerate, nu tocmai realiste și influențate de depresii și alte stări care îți afectează modul în care vezi lumea. Am întâlnit oameni care mi-au dovedit contrariul, poate de asta ai avea nevoie.

              Apreciază

          3. Tocmai, ca eu nu fac niciodata compromisuri, si tocmai de aceea ma simt singur si inconjurat de prosti care fac intruna compromisuri si nu mai au demnitate si respect de sine.. Eu nu pot sa imi bat joc de propria persoana, dar altii n-au treaba, se fut singuri de le sar ochii…. Ma simt calaretul singuratic….

            Apreciază

          4. Ce i-am zis ei a fost doar o gluma, o vorba la misto…nu la modul serios… Nu trebuie sa luati totul in serios… Eu daca nu as face glume, chiar pe seama unora, as lua-o grav cu caputu” !! Atat mi-a ramas, puterea de a face glume… Ca in rest, sunt dezamagit si de oameni, si de tara in care traiesc… Sunt dezamagit ca din cauza noastra, a oamenilor de rand , suntem in situatia de rahat in care suntem….ca suntem un popor fost comunist care nu stie cu ce se mananca libertatea si cum ar trebui sa se comporte un popor „democratic”….stam si acceptam toate….suntem asa prosti, de nici nu se poate masura in cifre…

            Apreciază

            1. Înțeleg, doar că în cadrul oricărei prime interacțiuni, unele glume nu vor fi percepute niciodată ca și glume. Dar cred că tu știi asta foarte bine.

              De acord, nu știm să fim liberi și mi se pare că de fapt oamenii nici nu își doresc libertatea asta cu care nu știu ce să facă.

              Apreciază

          5. pai atunci ce sa mai zic, hai sa acceptam situatia, sa fim cea mai proasta natie de pe planeta, sa ii lasam sa faca ce vor cu viata noastra de parca avem inca 10 vieti, si o fi mai bine in alea….

            Apreciază

  7. Dezamagirile provocate de femei provin din cauza marilor sperante puse in ele. Femeile nu au oferit niciodata mai mult decat sex, copii, o masa calda, treburi casnice si de astea. Oricine asteapta mai mult decat atata se va confrunta cu mari dezamagiri si experiente neplacute. Femeile trebuie acceptate asa cum sunt. Niste copii mici si fara minte, capriciosi, simpatici si dulci uneori, enervanti si capsomani alteori, cu multe pretentii care trebuie ignorate de cele mai multe ori, carora trebuie sa li se dea atentie dar numai cand, unde si cum trebuie. Ah, si in plus sa aiba tate mari. That is all. Nu e asa complicat.

    Apreciază

    1. Dezamăgirile de orice fel vin din cauza așteptărilor pe care le avem. Nu știu dacă speranțe, dar aș zice că e preferabil să ai unele așteptări de la oamenii din jurul tău. Desigur, nu nejustificate. Adică eu știu că natura umană e egoistă, dar mă aștept ca în anumite situații, oamenii să își mai înghită ego-ul.
      Tu zici o chestie foarte ok, să accepți femeia așa cum e. Eu zic să accepți persoana ca întreg, dar nu e neapărat să accepți/aprobi și toate comportamentele ei. Că așa stagnăm la infinit și ne complacem în comportamente nefuncționale și ineficiente doar pentru că așa e firea noastră.
      De ex, eu devin emoțională în anumite situații care mă sâcâie în mod special (asta comparativ cu un bărbat rațional, nu cu alte femei – de fapt am văzut chiar prea mulți bărbați mai haotici decât mine), și aș putea rămâne așa, că așa îmi vine să fiu. Însă tocmai așteptările alea mă ajută să învăț să depășesc momentul într-un mod rezonabil.

      Apreciază

Lasă un comentariu