Poze (+v)

Pentru Nice, cu Nikon D3100. Din pacaaate (si din fericire in acelasi timp, haha) a nins extraordinar de frumos si tare in dimineata asta, iar fotografiile sunt toate ,,furate” in graba. Nu puteam sa tin aparatul prea mult, pentru a nu se uda. Sper sa te ajute sa iti faci o idee, nu le-am prelucrat absolut deloc, nici nu am tras mai multe cadre, nici nu am stat sa analizez unghiurile potrivite sau lumina s.a, am folosit setarile de baza, simple.

DSC_0004
DSC_0275
DSC_0290 
DSC_0308
DSC_0313
DSC_0317
DSC_0323
DSC_0334
(pentru ca tot iti plac tie bancutele)
DSC_0345

Eu sunt incantata de functia macro a aparatului, focalizeaza excelent (poti muta cu sagetile pe cadru exact zona/obiectul pe care vrei sa focalizeze). Lumina nu a fost excelenta, nu e ca si cu ,,vivid colors” de la Canon-ul nostru simpatic, dar claritatea imaginii nu se compara.
Siiiii, un video (pentru ca a nins atat de frumooos!!!) si scuze pentru instabilitatea imaginii – ma catarasem pe ceva chestie, ca sa fiu la adapost cu aparatul :)))

25 de gânduri despre „Poze (+v)

  1. UU, ai Nikon D3100? și eu cum de nu știam. Din păcate netul meu actual nu-mi permite să deschid imaginile sau să văd clipul video la calitate superioară, ar revin:P

    Apreciază

    1. Ha, as vrea eu!! :))) I s-a facut cuiva mila de mine si mi l-a imprumutat. Ieri am frunzarit manualul de utilizare intr-o veselie si incercam sa o incurajez pe Nice (caci maine isi achizitioneaza un dslr), sa nu se sperie prea tare de complexitatea aparatului, ca poze decente ies oricum si cu setarile automate/prestabilite.

      De Brasov mi-e dor si mie, de Cluj… ma bucur! 😛 Dar sper sa ne intersectam la vara prin ceva orase 😀

      Apreciază

  2. Neațaa! Da, a nins ca în povești. La mine arată și mai ninsoare. Și de aia am ieșit afară, am intrat în toți nămeții și am sărit în bălți până m-am udat la picioare de tot :)))
    Eu la poze nu ma pricep și nu am motive sa invat, am pe langa mine obsedati in ale fotografiei. Planeta nu mai suporta inca unul in acelasi metru patrat :))))) Saptamana frumoasa, Iulia!

    Apreciază

    1. Daaaa, bine ai facut!! Prin nameti si baltoace, cat mai putem! :)) As fi stat cu orele acolo doar sa privesc cum ninge, dar mi-era tare frig si mai aveam si altele de facut ieri.
      Sunt tot mai multi obsedati de fotografie pe zi ce trece 😛 Daca nu ai motive sa inveti, nici n-ai de ce sa iti bati capul.
      In ceea ce ma priveste, nu sunt deloc statornica. Ma cuprinde din timp in timp cate-o pasiune arzatoare pentru vreun aparat foto, dar imi trece. Apoi iar revine 🙂

      O saptamana grozava sa ai! (fantastica na 😛 )

      Apreciază

      1. Da, stiu cum e. Tocmai pentru ca ningea atat de superb am iesit si eu din casa si m-am manifestat dupa cum povesteam 😀 Neah, nicio sansa sa ajung obsedat de fotografii. Am si asa destule obsesii :)) Multumesc, fantastica sa fie 😀 Acum ma gandesc la ce sa mananc: imi e pofta de gogosi, ca sa fiu sincer :)))

        Apreciază

    1. Shame on you. Rusinica. etc.
      Prea curand nu vor mai fi poze cu tricouri. E cam frig pentru de-astea. Si cum pozele cu hanorace, paltoane si geci nu cred ca te intereseaza… imi pare rau, na, ce sa zic 🙂

      Nikon e individul cu care il insel temporar pe Canon. Doar temporar!

      Apreciază

  3. Ce surpriza frumoasa mi-am facut, Iulia, tocmai vin din showroom de unde mi-am achizitionat primul DSLR din viata mea. :)) Sunt tare entuziasmata, as vrea sa stiu ce functie/mod ai folosit pentru prima fotografie, aceea unde subiectul apare clar in prim plan iar restul ceva mai blurat in fundal?
    Momentan nu stiu nimic despre macro, mi s-a spus ca daca vreau astfel de fotografii sa imi achizitionez un obiectiv dedicat care costa in jur de 1200 lei. :)) Abia am pus bateria la incarcat, nu am vazut nicio sageata pe ecran… E de studiat mult la asta mic. 😛 D
    Iti multumesc mult, sper ca ti-a placut plimbarea prin ninsoare, ca te-ai relaxat cat de cat. O curiozitate, te bate gandul sa-ti achizitionezi si tu un astfel de aparat?
    Eh, daca vreau vivid, am Canonul… Il port si pe el cu mine, in geanta. :))

    Apreciază

    1. Nice, pentru a face acea rupere de fundal, trebuie să îți setezi punctul de focalizare (la acele săgeți cred eu că se referă Iulia) astfel încât să focalizezi exact ce dorești. Mai apoi vorbim despre adâncimea câmpului, distanțe focale și apertură. Dar nu vreau să te sperii încă.

      Ideea e că e important, pentru început, să știi să-ți setezi punctul de focalizare, pentru că pe AUTO e posibil să ai tot felul de surprize, să nu focalizeze ce dorești.

      Cât despre macro, poți să faci atât cât permite obiectivul kit pe care îl ai, mai apoi poți cumpăra un filtru macro sau un inel de inversare (sunt variante mult mai ieftine decât un obiectiv dedicat macro).

      Mai important mi se pare mie un teleobiectiv bun, decât un obiectiv macro.

      Apreciază

      1. Ok, am recitit ce a scris Iulia.. my bad (dar m-ai indus în eroare): săgețile sunt tastele fizice de pe aparat… nu le vezi pe ecran/vizor. Pe vizor vei avea puncte roșii acolo unde se face focalizarea.

        Apreciază

        1. Da, da, la asta ma refeream. Poti muta din butoane (sageti stanga-dreapta, sus-jos) unde anume sa fie punctul de focalizare (pe ecran vei vedea cum se muta cadranul de focalizare – care de obicei e in mijloc). Dar vei descoperi treptat ghidusiile astea 🙂

          Apreciază

    2. Imi pare bine ca ti l-ai achizitionat 😀 Banuiesc ca acum vei avea ocupatie o perioadaaa!! Daca inainte erai asa pasionata de fotografii, de acum va fi tot o veselie 😛
      Pentru prima fotografie de afara (dar si pentru cea cu vopselele cred – insa acolo nu stiam ca pot muta focalizarea), am folosit tocmai Macro. E o functie de baza a multor aparate, focalizeaza bine obiectele apropiate.
      Ti-am spus ce obiectiv are aparatul de fata, sigur, daca vrei super extra mega macro :)) iti achizitionezi ceva special pentru asta. Dar momentan, cred ca nu e cazul, pana inveti sa ii stapanesti bine functiile pe care le are.

      Daaaa, m-am simtit tare bine. Ninsoarea ma face fericita, are efectul asta asupra mea in mod instant.
      Si da, ma bate gandul de ceva timp… Insa nu e o prioritate, asa ca va trebui sa astepte. Mai ales ca nu ma pasioneaza fotografia in mod constant. Am momente.

      Cat despre vivid, ma gandesc ca si lumina soarelui conteaza. Iarna e mult alb oricum, nu cine stie cate culori. Insa a fost si un cer innorat cand am facut eu pozele 🙂

      Apreciază

    1. Ha… eu știu unde-i! Ce-mi place! Nu mă luădam, dar știu atât de puține locuri din Cluj, încât e fain că prin poze sunt tocmai cele pe care le știu 😀

      M-a impresionat canalul respectiv, podețele și pavajul. Fain, fain!

      Apreciază

      1. :))) Ma bucura faptul ca ti-a ramas in minte straduta. Mi se pare tare speciala, dar nici nu stiu cum ii zice. Am impresia ca multa lume trece asa pe langa ea, fara sa ii acorde prea multa atentie. Ma gandeam la vara sa ii fac mai multe vizite.

        Cat despre Cetatuie, a ramas unul dintre locurile mele de suflet. Si cum n-am vazut-o de mult, direct acolo m-am dus :))

        Apreciază

Lasă un comentariu