Alt început

Conştientizez mai greu că s-a ,,schimbat” anul, că suntem în 2012, deşi toată lumea vorbeşte despre asta. De 2011 ne despart doar câteva zile, la urma urmei… Anul trecut, în preajma sarbătorilor de iarnă, mi-am făcut retrospectiva anului şi mi-am întocmit celebra listă. Anul acesta am renunţat la liste (eu, fan declarat al lor).

Am aruncat o privire pe cea de anul trecut însă. O parte din ce mi-am propus s-a realizat, o altă parte nu, iar o cantitate impresionantă de evenimente nu le-aş fi anticipat niciodată – iar asta e partea minunată a vieţii, cea care te ţine în alertă, te ia pe nepregătite şi te surprinde, uneori în mod plăcut, alteori nu. Din neplăcut învăţăm lecţia şi mergem mai departe. Aş zice că mi-am învăţat şi lecţiile în anul ce s-a scurs. Simt şi cred că am evoluat mult din punct de vedere emoţional, iar asta mă bucură, a fost o dorinţă a mea care a început să prindă contur la cursul de echitaţie (da, ,,ciudat”) şi a avut nevoie de mai multe şocuri pentru a se realiza treptat. Încep să mă vindec, de mine însumi şi de proiecţiile altora în propria-mi persoană. E, poate, cea mai mare realizare a anului meu 2011.

Pentru 2012 ştiu ce vreau, nu voi mai face liste. Aş menţiona doar acel aspect al vieţii pe care mi l-am dorit şi anul trecut, dar care s-a încăpăţânat să se deterioreze, acel ceva care m-ar ajuta să realizez tot ce mi-am propus: sănătate. Aşadar, îmi propun să fiu sănătoasă, toate celălalte dorinţe vor fi uşor de îndeplinit astfel.

p.s revin la diacritice 🙂

23 de gânduri despre „Alt început

  1. Buna, Iulia! Si eu tot aman sa ma apuc de echitatie…de ani de zile, inca nu am inceput 🙂
    Sa ai grija de tine si sa fii sanatoasa si increzatoare. Tot restul va veni de la sine.

    Inchin pt un an nou si un alt inceput 🙂

    Apreciază

  2. Cum adica s-a incapatanat sa se deterioreze? 😯 Nu-mi place deloc cum suna asta. 😦
    Si eu am renuntat la listele de inceput de an(dar motivele noastre cred ca sunt diferite).
    Multa sanatate iti doresc si, asa cum spunea si Pato, spor la invatat, bafta in sesiune. :*

    Apreciază

    1. Adica… mi s-au tot agravat starile de rau, am avut prea multe zile in care am fost nevoita sa stau in casa, in pat, caci mi-era prea rau pentru a face ceva, orice. Sper ca asta sa se schimbe in 2012, in viitorul cat mai apropiat, as vrea..
      De ce ai renuntat la listele de inceput de an?
      Multumesc, Nice :* 😀

      Apreciază

  3. la inceputul fiecarui an toti ne dorim sa ne fie bine iar la sfarsitul anului tragem linie si zicem- ei parca n-a fost asa de rau dar vreau mai bine:) asta ne motiveaza 😉
    multa sanatate!

    Apreciază

  4. Multa sanatate pe viitor si un sfat: nu mai face liste, ca iti ingradesc dezvoltarea. Listele sut doar pentru cazuri de urgenta si nu cred ca e …. ‘cazul’. 2-3 obiective pe care sa le poti urmari si fara sa le scrii pe o lista cred ca sunt suficiente.

    La multi ani, Colorblissule!

    Apreciază

    1. La Multi Ani si tie, Dragos! 😀 Si multumesc.
      Sa stii ca eram asa concentrata pe obiectivele propuse anul trecut incat era sa ratez vreo doua oportunitati frumoase.
      De obicei fac listute cu maruntisuri, ca sa nu uit (si ma ajuta), cum ar fi alea de cumparaturi, sau chestii pe care e obligatoriu sa le fac intr-o anume saptamana dar nefiind tocmai relevante pentru mine s-ar putea sa le uit (deci e musai sa mi le scriu undeva :))) Si ar mai fi listele cu filme si carti – la ele nu renunt, caci ma ajuta sa imi reactualizez in memorie ce aveam de gand sa citesc. Evident, ma abat mult de la ele, caci merg la biblioteca si imi fug ochii dupa ce au ei chef 😀

      Cum pentru noul an am un singur obiectiv major (celalalte sunt mai secundare, asa), foarte important, si sunt sigura ca NU il voi uita :)) ma scutesc de alte liste, da.

      Apreciază

  5. Cică fiecare clipă e un alt început. Sau poate fi un alt sfârşit, sau pentru unii poate să nu fie nimic. Şi atunci, mai bine să avem măcar un sfârşit şi început de an… 🙂

    La Mulţi Ani!

    Apreciază

    1. Hihi, as zice ca fiecare clipa e un sfarsit si un inceput deopotriva. Da, e buna cate o evidentiere din asta. Poate ne-ar prinde bine sa avem lunar cate un sfarsit si inceput important (si cand zic asta nu ma gandesc la party-uri de sfarsit/inceput :)), poate am trai mai constienti de noi, de timp, de viata.

      La Multi Ani si tie!

      Apreciază

Lasă un comentariu