Oamenilor dragi din viaţa mea

*Ştiu că îmi vreţi binele, dar e un ,,bine” presupus de voi, căci nu ţineţi cont de ce am eu nevoie.
*Ştiu că stă în natura umană să căutaţi paiul din ochiul celuilalt, şi că, oricât de mic şi neînsemnat ar fi, îl veţi găsi, dar trebuie să înţelegeţi că pentru mine nu contează paiul, ci claritatea ochiului, în ansamblu.
*Ştiu că aveţi impresia că mă ajutaţi, dar tot ce faceţi e să mă indispuneţi cu insistenţele voastre. Am fost învăţată să mă ajut singură. Când nu o voi putea face, vă anunţ, promit.
*Ştiu că a-ţi da cu părerea e o tendinţă naturală şi umană, dar vreau să ştiţi (şi ştiu că ştiţi) că pentru simple fraze, aruncate în vânt, în necunoştinţă de cauză, de către voi, eu mi-am stors nervii şi sufletul zile întregi. Ştiu că e vina mea, dar inevitabil îmi pasă de voi şi prin ceva mecanisme psihice dubioase, afecţiunea mă face să ţin cont de părerile voastre, oricât de nefondate şi superficiale ar fi.
*Ştiu că mă iubiţi, dar asta nu înseamnă că voi mai căuta aprobarea voastră. Am încercat. Am obosit. Nu voi putea mulţumi niciodată pe toată lumea, dar aş putea începe cu mine însumi.

Oameni dragi, lăsaţi-mă să fiu fericită aşa cum ştiu eu să fiu fericită, nu cum credeţi voi că ar trebui.

49 de gânduri despre „Oamenilor dragi din viaţa mea

  1. Buna seara, Iulia! Importanta insiruire de maxime 🙂 Sunt de acord cu finalul, mai ales. Cred ca oamenii care tin la noi trebuie sa gaseasca echilibrul in a ne spune cand si unde gresim si a ne lasa sa decidem singuri asupra fapelor noastre. Si daca pot, sa fie langa noi daca gresim si mai ales daca reusim. Si sigur ca si noi in locul lor sa facem acelasi lucru.

    Apreciază

    1. Da, Marin… din pacate, foarte multi avem (ca sa nu ma scot din ecuatie si sa para ca invinovatesc pe cineva) dificultati in a stabili acel raport de echilibru, acea limita intre a atrage atentia asupra greselilor evidente si a cauta nod in papura.

      hehe, ,,maxime” zici ? Sunt doar un sir de idei care s-au instalat singure in mintea mea, in urma unor experiente si rationamente. 😛

      Apreciază

      1. Uite, este dur. E incredibil cat rau iti pot face unii oameni crezand ca iti fac bine. Daca le-o zici, devii tu rau. Daca nu zici, continua sa faca ceea ce fac si suferi. Pana la urma devine un joc despre cine iubeste mai mult.
        Vezi cu lumile ideale… si eu credeam in ele mult timp. Am descoperit ca nu exista. Sunt pierzanii, utopii, idei si atat. Iluzii.

        Apreciază

  2. „Cand doi oameni iti spun ca esti beat du-te la culcare.” Bineinteles in multe cazuti acesti 2 oameni sunt niste vegetarieni plictisitori pe care nu trebuia de la inceput sa-i iei cu tine in club.

    „Oamenii care iti vor binele n-au alta treaba decat sa se preocupe de treaba altuia.” Exceptand cazul in care esti Charley Sheen, esti putred de bogat si ai 2 neveste super misto, caz in care oamenii respectivi nu recunosc Raiul dat de la Dumnezeu,

    „Oamenii care cauta paiul din ochiul altuia, sunt prea insistenti sau isi dau cu parerea” ori sunt din familie, caz in care trebuie sa-i suporti, si, optional, sa-i asculti, ori au o problema de comunicare si nu stiu cum sa ceara un sut in cur. Iar tu, trebuie sa le intelegi handicapul, si sa-i ajuti asa cum poti, cu bocanc sau fara bocanc.

    Apreciază

    1. Ideea e ca imi asum responsabilitatea pentru ca fie am luat decizii pripite si am vrut sa ii ,,duc in club”, hihi, fie pentru ca nu am stabilit niste reguli clare si am privit ingaduitor niste comportamente doar pentru imi sunt cunoscuti si imi sunt dragi.

      Apreciază

      1. Pai daca iti sunt dragi asta e, trebuie sa le suporti sfaturile, sa le dai bani cand i-au cheltuit pe ai lor pe pariuri si prostituate, sa stai cu copilul cand au chef de sex, sa discuti despre canapele cand vor sa-si cumpere… Daca ma gandesc mai bine, ii omori tu sau ii omor eu?

        Apreciază

        1. Vezi, tocmai ca nu, asa m-am gandit eu… doar pentru ca imi sunt dragi, nu inseamna ca e musai sa le ascult sfaturile. Doar pentru ca imi sunt dragi, nu inseamna ca sunt cei mai inteligenti si in masura oameni sa imi dea sfaturi intr-o anumita problema. Si vor pricepe si ei asta, daca vor. Slabiciunea mea afectiva fata de ei nu inseamna ca au vreun drept asupra mea, sau ca as avea vreo obligatie.
          Azi nu ucidem, Dex, fii cuminte :))

          Apreciază

    1. hahaha :)) Napocel, esti un mare shod.
      S-au intamplat mai multe, am scris la rece si mai obiectiv oricum, au trecut vreo doua saptamani de la momentul in care mi-au incoltit decizii si idei :p Lasa-le oamenilor fasu, ca vine iarna! 😀

      Apreciază

      1. Dacă te-or-ncolțit, fă-le să râdă! Când râd de se prăpădesc, o zbughești printre Ideile și Deciziile lăcrimând de la hohotele de râs cu fețele în sus și mâinle oe burtă și gata. Te-ntorci către ele de la o distanță de siguranță și le strigi: -Nó na! Io sângură v-am biruit!! Așé!

        Apreciază

  3. Iata un exemplu de rana deschisa…ca tot vorbeam noi. In loc sa fie acolo pentru noi, sa ne ajute cu o vorba buna sau doar sa ne asculte, oamenii dragi noua mai degraba ne ranesc, au pretentii exagerate, cauta nod in papura, nu ne inteleg exact atunci cand avem mai mare nevoie de asta. Nu sunt in stare sa aduca alinare, mai degraba creaza conflicte, pe care le intretin. Daca stam dupa aprobarea lor…mi-e teama ca asteptam mult si bine. Doar noi stim cum ne e mai bine!
    Imi place tare mult atitudinea ta, te felicit si iti urez mult succes!

    Apreciază

    1. Mie mi se pare ok si chiar dezirabil ca cei apropiati noua sa ne atraga atentia atunci cand gresim. Dar nu sa tot caute nod in papura cand ti-e lumea mai draga! Asa cum eu imi ofer sfaturile si parerile doar atunci cand imi sunt cerute si cand omul afirma ca ar avea nevoie, ii voi ,,ajuta” si pe oamenii astia dragi sa faca la fel in ceea ce ma priveste. Iti multumesc Nice, in urma cu ceva timp ma gandeam ca as fi egoista/rea daca as gandi asa, dar… chiar nu. E mai bine si pentru mine si chiar si pentru ei 🙂

      Apreciază

    1. Frumoasa incurajare! ..Sunt asa de mandru de tine…
      Iata ce imi zice mie bunica-mea prin vara la telefon (chiar cu o clipa inainte sa inchid):

      „- Cred in tine. Sa nu uiti vreodata asta, ca cred in tine.
      – Stiu asta,
      – …Sper sa nu ma dezamagesti.
      – (?!?!) ..Asta a sunat oleak najpa, spun eu repede incurcata.
      – Stiu,:) Am vrut sa vad daca te prinzi :))”

      Apreciază

      1. bunica ta are spirit ludic 🙂 Uneori asteptarile celorlalti, mai ales cand le constientizezi si iti sunt confirmate clar, te fac sa simti o oarecare presiune. E important sa avem in preajma noastra oameni care ne (si) incurajeaza…

        Apreciază

  4. uneori mai simti nevoie sa auzi si ce cred altii, cata lume n-am intrebat eu cand eram in cumpana… banuiesc ca stii fiindca si tu m-ai ajutat, insa indiferent de ce pareri, sfaturi am primit eu am mers pe drumul meu si am facut ce am simtit!

    Apreciază

    1. Asa-i, Pato, uneori chiar ai nevoie sa asculti si parerile celorlalti, mai ales cand vrei sa iei o decizie, fie ca sunt persoane apropiate, fie ca sunt simple cunostinte. Dar aceste pareri sunt binevenite atunci cand le ceri, le cauti, le doresti.
      Odata ce ai luat decizia si esti chiar fericit din acest punct de vedere, nu vad de ce s-ar tot trezi cate un prieten, cate un cunoscut, cate o ruda, sa iti aduca tie la cunostinta, asa din senin, ce anume nu e bine, ce anume s-ar putea sa iasa prost. Vorbe aruncate-n vant.

      Apreciază

  5. Buna ziua,
    Va citim si urmarim blogul de ceva timp, indeajuns de mult incat sa avem bucuria si convingerea ca blogul dumneavoastra merita pe deplin, sa fie premiat cu ”Premiul Most Wanted Blog” , datorita pasiunii, imaginatiei, talentului, originalitatii si creativitatii dumneavoastra, dar mai ales datorita valorii morale si educative pe care pagina dumneavoastra o promoveaza in blogosfera romaneasca! Va rugam sa ne anunta-ti daca acceptati premiul sau nu accesand acest link: Premiul MWB ! Puteti afla mai multe despre MWB, convingeti-va de seriozitatea si pasiunea noastra in a promova bloguri de calitate! A-ti primit premiul MWB, pentru ca unul dintre autorii nostri v.a recomandat cu placere!
    ”MWB nu cauta faima,nu cauta cifre si nici statistici ,cauta valoarea,originalitatea ,talentul si pasiunea…..iar asta face oricine accepta premiul MWB si mai ales cei ce aleg sa devina membrii sau autori ai echipei MWB!

    Apreciază

Lasă un comentariu