Am creier

Mi-am făcut poze la creier azi, sau RMN, cum îi mai spun unii. O oră petrecută într-un tub gălăgios şi turbulent te poate epuiza complet. Mâine merg după rezultate. Nu ştiu dacă am emoţii, dar cu siguranţă sunt curioasă, dat fiind faptul că mi s-a recomandat şi injectarea lichidului de contrast. Deci, ceva e acolo (ieeei, capul meu nu e sec, să fie clar!), sper să fie ceva banal şi tratabil. M-am gândit la multe în ora respectivă, gânduri întrerupte de zgomotul sâcâitor al aparatului, dar oricum, gânduri.
Cel mai ciudat a fost când am început să cânt în gând. Nu cred să mai fi făcut asta, cel puţin nu m-am mai ,,auzit” atât de clar şi răspicat, ca şi cum vocea interioară încerca să acopere zgomotul. Cred că am şi urlat la un moment dat. În gând. Am amorţit şi mi s-au răcit mâinile. Cred că de-asta m-am gândit şi la Twilight la un moment dat – am văzut trailerul recent, la cinema. E grozav de îmbârligată mintea umană.

Am venit acasă, m-am uitat la câteva filme slăbuţe – sunt perfecte pentru momentele în care nu vrei să te soliciţi intelectual, acum nu mai am nici un film, aş citi, dar nu am chef, aş sta în pat, dar simt că tâmpesc, aş ieşi afară, dar nu am energie. Nici muzică nu am chef să ascult. Tocmai am strigat la un imbecil din faţa blocului, dar nici măcar nervoasă nu eram, pur şi simplu mi s-a părut lucrul firesc de făcut.
Sper să îmi vină pofta de citit mai încolo…

38 de gânduri despre „Am creier

    1. hmm… nu stiu ce sa zic. Starea de sanatate mi-e aceeasi, as putea afla doar cauzele in sfarsit. Daca era ceva foarte grav, nu mai era nevoie de lichid de contrast, se vedea clar din prima, ma gandesc… Si totusi, ceva e, caci altfel nu imi injectau si lichidul pentru a putea observa mai in profunzime. Ce anume sa observe mai in profunzime? Nu stiu, aflu maine..

      Apreciază

  1. „O oră petrecută într-un tub gălăgios şi turbulent te poate epuiza complet.”
    Ai rezistat o ora intr-un tub galagios? Dar de ce a trebuit sa te supui unei astfel de torturi? 😦 Ce experienta de cosmar, sper sa fie totul bine…

    Apreciază

    1. Mi-a spus cineva care si-a mai facut rmn ca te tine doar 15min. Mie mi-au zis ca ma tin 40 de min initial, iar apoi m-au mai tinut si pentru lichidul ala. Nu a fost chiar o tortura, e foarte bine ventilat, deci nu am avut senzatii de sufocare, atat timp cat mi-am tinut ochii inchisi 😀 Am amortit doar si m-a stresat zgomotul, imi tot intrerupea gandurile..
      Pai, Nice, ameteli, mai cate un lesin din cand in cand, stari de rau si senzatii de sufocare (fara vreo problema fizica pulmonara sau respiratorie propriu-zisa), senzatii de slabiciune, simt ca imi tremura venele sau asa ceva, imi vine greu sa explic. Analizele la sange imi ies bine, insa eu de un an cam asa, ma simt tot asa, nici nu imi mai pot aminti o zi in care sa nu fi experimentat una din starile astea sau toate impreuna. Medicul de familie imi prescrie calciu (care oricum mi-e ok, si calciu pe care oricum il iau).
      M-am gandit ca e cazul sa ma iau putin in serios si sa imi fac niste analize mai riguroase…

      Apreciază

      1. Am experiementat si eu stari asemanatoare, in perioada de trecere de la pubertate la adolescenta si de la adolescenta la tinerete, habar nu am nici acum care au fost cauzele. Nu am facut analize… Am auzit si am vazut si la alti simptome identice, ei si-au facut analize insa rezultatele au fost satisfacatoare. Sunt sigura ca si in cazul tau se va intampla la fel.
        E bine ca le-ai facut, pentru linistea ta…

        Apreciază

        1. Da, Nice, vreau sa fiu sigura ca e in regula, din anumite puncte de vedere. Totusi, nu mi se pare normal sa pic jos, din senin asa… 😦
          si sincer, imi fac oarecum griji sa nu fie ceva urmare a unei cazaturi urate, din urma cu cativa ani. Atunci mi-au facut radiografie doar, la craniu. Noh, acum despic si eu firul in patru 😛 Poate e doar o perioada, cum ai zis si tu. Cert e ca o sa aflu si voi stii ce am de facut pentru a ma simti mai bine.

          Apreciază

          1. Ai eliminat cauzele standard: bautura, tigari, cadere de calciu, glicemie scazuta, hipertensiune? Eu mi-am luat un pumn in tampla si m-a pus mama la RMN. Ar mai fi si micul amanunt ca mi-a disparut o zi din viata cu ocazia micului incident, dar colegii de liceu ziceau ca am fost amuzant asa fara memorie peste 1 minut.

            Apreciază

            1. nu beau, nu fumez, calciu/fier/magneziu imi sunt ok se pare, de glicemie nu stiu, uneori hipotensiune (nu hiper). Eu mi-am luat un ciment in tampla in urma cu ceva ani, nu stiu daca are vreo legatura cu leziunea de pe partea stanga, hihi :))
              Un Dex amnezic doar amuzant poate fi, totusi… pot fi periculoase loviturile astea…

              Apreciază

  2. Heyyyyy…..premiu pentru reusita: un zambet si multe ganduri frumoase…si energie de la sud de Carpati…si daca vrei, mai tipam impreuna la careva 😀

    Eu de uitat indiferent de stare, ma uit la Battlestar Galactica. Cat despre lectura, eu citesc Printul Pierdut de Frances Burnett. Este foarte draguta si e o lectura usoara. Ti-o recomanda.

    O noapte de poveste! vei fi bine…negresit!

    Apreciază

    1. Multumesc tare mult, Marin! Hihi, tipam tipam, dar numai la cine merita 😀 Of, asa ma uitam si eu la Galactica, era bun in orice moment, fie ca vroiam relaxare, fie ca vroiam ceva mai interesant. De lectura nu duc lipsa momentan, m-a cucerit Richard Dawkins, am mai citit putin intre timp. Ascult si muzica acum, parca m-am ,,trezit”, asa spre seara.

      O noapte frumoasa si tie!

      Apreciază

  3. iti tin pumnii sa iasa totul bine 🙂 si sa fi sanatoasa!
    ma dau si eu cu parerea -inima e ok? si anumite afectiuni ale inimii dau stari de lesin
    si eu m-am gandit sa fac un RMN pt ca am dureri mari si dese de cap 😦 dar fara lesin

    Apreciază

    1. Multumesc mult, Lilly! Incep de maine un tratament, sper sa ma ajute, pana acum nu a functionat nimic…
      Mmm… cu inima stau bine, cred. Stiu ca uneori, cand mi se face rau, prezint ,,semne” de hipotensiune, mi se infunda urechile, imi simt venele secate, printre altele.

      Eu ti-as recomanda sa iti faci, pentru linistea ta personala. Prietenul meu si-a facut tot pentru dureri de cap si i s-au recomandat ceva pastilute (dar ,,naturale”, pe baza de plante), iar acum se simte mai bine. Acum depinde si de medic… ce recomanda… Nu sunt nici durerile de cap de ignorat, e o alarma a corpului, ceva nu e in regula…

      Apreciază

  4. au trecut emotiile? ai depasit cu bine momentul? o sa te faci bine dupa tratament 🙂
    probabil ca o sa-mi fac, si azi m-a durut capul groaznic, durerea asta apare de nicaieri si pleaca la fel, habar n-am ce sa mai cred:D
    oricum pentru linistea mea sufleteasca pot face, desi EEG mi-am facut si e perfect normal, plus alte analize si doctorul nu a considerat ca e nevoie si de RMN dar dc mai persista probabil o sa ajung si acolo
    cred ca o vacanta m-ar ajuta mai mult :0 o evadare din cotidian, ceva care sa ma motiveze 🙂

    Apreciază

    1. Ca tot spunea si Nice sa va tin la curent cu rezultatele… Mi-au trecut emotiile, da. Am doua mici leziuni, una frontal-stanga, una frontal-dreapta. Despre cea mai mica am inteles ca ar fi din cauze vasculare… Iar despre cealalta, nu stiu, nu am inteles prea bine. Am oricum fisa cu rezultatele si poate caut pe internet anumiti termeni necunoscuti mie, caci medicii nu ofera informatii si explicatii, decat daca ii tragi insistent de limba, chestie pe care nu am prea facut-o azi…
      Sunt optimista in ceea ce priveste tratamentul, in schimb.

      Da… durerile de cap apar si de la oboseala, daca creierul nu e suficient oxigenat (deci aer, aer, aer 😛 ), si uneori o vacanta, cateva zile mai speciale fac mai mult decat toate vizitele la medici. Nu stai cumva in curent..?

      Apreciază

      1. o sa fie bine! 🙂 bine ca ai descoperit cauza
        stiu ca nu prea comunica dr cu pacientii si asta nu-mi place deloc, ca nu-ti explica, is cam inabordabili:D
        se poate sa fie curent, asa zic si eu, la birou multe usi deschise, aer conditionat plus oboseala, stress, etc
        de dureri de cap sufar de cand ma stiu, toti din familie avem acest sindrom, si desi ne-am analizat n-am ajuns la nici o concluzie 🙂
        o vacanta ar fi cel mai bun tratament, poate al iarna, totusi 😉

        Apreciază

        1. Lilly, intr-un fel ii inteleg si pe medici, vin multe persoane in varsta… cred ca ar dura destul de mult pana ar face munca de lamurire cu toti, sa le explice ce si cum, insa… ar fi ok un echilibru, sa spuna (fara sa tot intrebi tu) chestiile de baza, esentiale.

          Hihi, poate va concentrati si ganditi intens toti din familie! De aici si durerea de cap 😀

          Apreciază

  5. Ma bucur mult ca esti bine! Nu as fi suportat sa ne spui altceva! Eu am trecut prin asta. Sanatate multa si menajeaza-te cat poti! Pupicei! Cling!

    Apreciază

  6. Multa sanatate mai colorblissule si …. cum sa-ti spun …. „toti suntem putin luati”, fiecare in felul lui. Trebuie sa recunosc faptul ca, asa cum mi-am dat seama din discutiile pe care le-am purtat uneori, ai un creier interesant, dar nici ambalajul nu e deloc rau 🙂

    Nu stiu ce are toata lumea cu curentul….ca tot vorbeam in niste momente de subconstient…..banuiala mea este ca avem o mare problema care incepe de la bunici….”inchide usa ca se face curent”….”iar ai stat in curent si de asta ai racit”….sigur….daca ti se spune treaba asta de mii de ori când esti copil, normal ca te apuca instant durerea de cap atunci când vezi usa putin crapata si geamul e deschis….

    Deci….ai doua mici leziuni simetrice….care din ele e mai mica?

    Apreciază

    1. Dragos, las modestia la o parte si iti spun acum ca imi place creierul meu, l-am privit atent din toate unghiurile :)) E oarecum ciudata experienta, mi-am vazut si globii oculari, atat de rotunjori :))
      Mai mica e cea de pe partea stanga, e leziune de demielinizare, daca iti spune ceva. Cealalta e mai bine delimitata cica, e in procesul zigomatic. Nu stiu sa-ti zic ce-i cu ele exact. Stiu ce inseamna, dar nu stiu daca ar trebui sa ma panichez sau ceva (as vrea sa nu, logic nu e justificat sa ma agit). Am vrut sa caut pe internet mai mult, dar sincer m-am speriat, internetul si diversele forumuri parca alimenteaza paranoia, deci ma abtin. Eventual voi apela la ceva articole de neurostiinte, din semestrul trecut, sa ma lamuresc 😛

      Pai Dragos, ai si tu dreptate vizavi de curent. Da’ mie nu mi-a inradacinat nimeni asta, pur si simplu imi lacrimeaza ochii sau ma pisca tare, ca abia ii mai tin deschisi in conditii de ,,curent”, iar asta abia in ultimii 2 ani cam asa, inainte nici nu stiam ce vrea sa insemne termenul 😛 Dar am auzit si oameni care nu deschid geamul ca se face curent :))
      In ultimul an de liceu, de exemplu, ne-au facut parchetul si mirosea teribil in clasa, deci am fost nevoiti sa lasam, timp de cateva saptamani, si usa si ferestrele deschise. Ma durea capatana zi de zi :)) Dar sunt unele persoane care nu au o problema cu asta, la fel cum sunt unele care isi imagineaza ca au sau ca s-ar putea sa aiba 🙂

      Apreciază

Lasă un comentariu