>Inainte de weekend – reminder

>

Te simţi întreg, te simţi împlinit când faci ceea ce îti place.
*Am început un desen azi, nu ştiu dacǎ îl voi şi termina, cǎci niciodatǎ nu am ştiut sǎ desenez chipuri omeneşti. O desenez pe Julieta, dar nu reuşesc sǎ îi armonizez trǎsǎturile. Poate voi continua mâine. Poate îl fac şi pe Romeo în cele din urmǎ.
*Am terminat Elevul Dima dintr-a şaptea, sǎptǎmâna trecutǎ… sau în urmǎ cu douǎ sǎptǎmâni, nu mai ştiu. Comparativ cu Scrisoare de dragoste, mi-a plǎcut mai mult. Dar m-am convins: unele cǎrţi trebuie citite la o anumitǎ vârstǎ. Parcǎ sunt prea multe teribilisme (ieftine, uneori) şi prea multe rebeliuni exagerate. Poate dacǎ citeam romanul la 15-16 ani, m-ar fi ,,cucerit”… Parcǎ am trecut de perioada rǎzvrǎtirilor şi a exagerǎrilor. Culmea e cǎ pe cireşari  i-aş putea citi şi acum fǎrǎ sǎ mǎ simt prea adultǎ. 
  Citesc poezii, Nicolae Labiş. De ce Moartea cǎprioarei este abordatǎ în clasele mici ?? Ce puteam înţelege noi atunci din poezia asta? Nimic. Eventual ne gândeam la Bambi şi ne pǎrea rǎu de moartea blândului animal.
*Mai am douǎ examene. Voi studia intens creierul şi sistemul nervos în acest weekend. Sau aş putea sǎ nu mai învǎţ şi sǎ fac ,,alabala portocala…” la teste, cǎci se pare cǎ aşa se iau note mai mari. Şi nu îl credeam pe prof când a zis cǎ testele grilǎ nu ne reflectǎ cunoştinţele absolut deloc. Ce drǎguţe mi se par acum examenele redacţionale, unde trec examenul cei care şi gândesc eventual.

18 gânduri despre „>Inainte de weekend – reminder

  1. >Off, nici eu nu am mai citit de ceva timp.Mai am si eu trei examene, dar la noi nu se dau grile, si e mult mai bine asa.Oricum, nici examenul clasic nu releva adevaratii oameni care mai gandesc prin scoli.Unii copiaza,altii au noroc cu carul.Eu nu mai am carti necitite si imi pare rau, se pare ca va trebui sa mai recitesc din ele, mai ales cele peste care le-am citit intr-un suflet pt ca erau prea frumoase,si am uitat sa mai ma opresc asupra unor pasaje care necesitau atentia cuvenita.

    Apreciază

  2. >Eu ador testele grila, din pacate, in toata viata mea de pana acum nu am dat decat un singur astfel de examen. La care, evident, am obtinut si o nota imensa. PSMa simt implinita cand fac ceea ce-mi place, dar am si rezultate, confirmari.;)

    Apreciază

  3. >@coeur de pluieMult succes la examenele ce vin!! 🙂 Da, asa e.. din pacate sistemul de notare/evaluare nu e intotdeauna prea eficace. Eu sunt multumita de ceea ce stiu, oricum. Am siguranta ca nu fac o facultate degeaba si chiar raman cu ceva 🙂 Daca ai timp, sa recitesti. Mereu descoperi lucruri si aspecte noi intr-o carte, aspecte pe care nu le-ai observat la o prima citire. Nu mai ai carti necitite… adica in biblioteca personala te referi? Eu mai atac biblioteca judeteana 😛 Insa acum mi-am propus sa citesc ce am pe-acasa, si apoi mai vad 🙂

    Apreciază

  4. >Da, Nice, mereu tanjim dupa ce nu avem :)) Si noi ne-am dorit examene grila.. le-am primit. Acum nu mai suntem de aceeasi parere :)) Daca ai si rezultate/confirmari probabil multumirea si senzatia de implinire este si mai mare. Desi, ,,traseul" mi se pare de multe ori mai interesant decat destinatia. Daca ne putem bucura de ambele, e grozav! 🙂

    Apreciază

  5. >Pf..am trecut de mult de vremea examenelor, si acum cand ceea ce fac chiar imi place (ma refer la munca) imi vine asa un dor de examene ..dar trece repede, nu am timp de visat. De citit nici nu mai spun. Imi doresc enorm sa recitesc "Cismigiu & Co" Daca nu ati citit-o…v-o recomand.

    Apreciază

  6. >Frumos. E bine ca te-ai apucat din nou de desenat. Din cate am inteles e o pasiune de-a ta pe care n-ai ajuns sa o fructifici la maxim. Dar, ai inceput, iar asta e bine :). Cu privire la examene, nu stai rau. Eu mai am 3 si dintre cele la care am dubii mai mari. Sper ca am sa trec peste ele cu brio, asa cum o sa faci si tu, de altfel 🙂

    Apreciază

  7. >@StanddowncafeDor de examene ? Ciudata treaba 🙂 Mie nu imi place starea asta de presiune, insa profii spuneau ca nici notele nu ni le spun decat in ultima zi – caci vor sa ne dezvolte ,,toleranta la frustrare" :)) Dragut. Evident ca ai timp de visat, seara inainte sa adormi alta treaba nu ai 🙂 Sau pe drum inspre munca, sau cand astepti pe cineva… mereu e timp pentru visat.. Cismigiu & Co nu am citit, am trecut-o pe infinita lista cu lecturi viitoare 😀 Multumesc

    Apreciază

  8. >@CosminDa, ma bucur ca mi-am facut putin timp pentru asta. E ca un calmant, ma linisteste. Cred ca din cauza ca ma concentrez acolo pe desen si las deoparte stresul si grijile 🙂 E bine. Te vei descurca si tu cu examenele, doar sa nu fii lenes, te pui pe invatat etc :))

    Apreciază

  9. >@coeur de pluieInteleg acum de ce ziceai cu ceva timp in urma ca vrei sa cumperi toate cartile pe care ti le doresti 😀 Mmm… mult spor la treaba sa ai atunci.. Cred ca ti-e groaza, insa, de obicei, inceputul e cel mai greu (si sfarsitul parca). Iti impui un ritm, faci zilnic cate ceva, e mai bine sa faci din timp…

    Apreciază

  10. >@Doxatul DexStiam eu ca esti un visator undeva in adancul sufletului tau 😀 Da, e emotionanta cartea spre sfarsit. Drumes vad ca are un obicei in a scrie mai bine la sfarsitul cartilor. Mi s-a parut trist cum din cauza tatalui au fost departe unul de altul (Dima si Lotte), insa probabil asa trebuia sa fie 🙂 Unele vise e bine sa ramana in stadiul respectiv, caci lovite de realitate se distrug.

    Apreciază

  11. >Of, colorbliss, te înțeleg în privința examenelor, și la mine se întâmplă la fel. Nu știu de ce mă așteptam ca facultatea pe care o fac să fie mai specială decât altele. Eu nu sunt mulțumită cu faptul că știu, pentru că asta nu mă trece la fără taxă, pentru mine asta e miza supremă, că de rămas cu ceva în cap sunt sigură că rămân, nu asta e problema. Eh …Eu n-am citit nici până acum Drumeș. Nu știu de ce am o reținere … poate după sesiune atac și eu biblioteca :))

    Apreciază

  12. >@miscelaneous11Pentru mine e speciala facultatea, insa modul de evaluare este la fel de lacunar – se pare ca peste tot. Probabil e si datorita faptului ca suntem multi si nu prea reusesc sa puna la punct un sistem cat de cat corect de evaluare… Sper sa iei note cat mai mari la examene, poate reusesti sa treci la buget. Plus ca mai este si semestrul II, cand mai poti sa iti ridici media 🙂 Eu ma stradui sa raman la buget, momentan nu prea stiu in ce situatie sunt… astept inca sa aflu notele! brr. Nu am sperante prea mari, dar a fost jale pentru toata lumea, nu doar pentru mine.. Momentan ma pun sa invat, din nou.. 😦 Am maine un examen greu (deja e pleonasm, toate au fost asa). Succes si tie in rrestul sesiunii 🙂 De citit, da, iti recomand DUPA sesiune :)) Daca e sa fac o paralela intre carti si filme, Drumes ar fi un fel de comedie romantica intr-o duminica dupa-amiaza 🙂 Nu ma refer ca subiectele abordate sunt ,,comedii romantice", e vorba de stil. Nu prea solicitant, relaxant, pe alocuri superficial… unele clisee, insa oarecum necesar din cand in cand 🙂 Nu pierzi mare lucru, dar asa, de diversitate, e ok 🙂

    Apreciază

  13. >@standdowncafeMmm… daca o pun prima dupa cele de-acasa ramase necitite, e ok ? 🙂 Chiar am fost curioasa si am numerotat in word lista, nu e asa infinita – cea scrisa – doar vreo 300 de carti. Dar sigur au ramas multe nescrise pe lista..

    Apreciază

Lasă un comentariu