>Grecia Anticǎ: As long as you live, shine!

Standard

>

Epitaful lui Seikilos este considerat cea mai veche compoziţie muzicalǎ completǎ scrisǎ, descoperitǎ pânǎ la ora actualǎ. Se crede cǎ a fost scrisǎ undeva între sec II î.Hr şi sec I d.Hr. Versurile şi melodia au fost descoperite ca sculptate pe o piatrǎ de mormânt, de cǎtre Seikilos, pentru soţia sa, Euterpe. Epitaful conţine şi urmǎtorul text: ,,Sunt o imagine de piatrǎ. Seikilos m-a aşezat aici, unde sunt pentru totdeauna simbolul evocǎrii eterne. Cuvintele pe care se desfǎşoarǎ melodia mi se par pe cât de simple, pe atât de frumoase. Traducerea în englezǎ este aproximativ aceasta: 
As long as you live, shine!
Let nothing grieve you beyond measure
For your life is short
And time will claim its tribute.
Gǎsesc frumoasǎ şansa de a asculta muzica pe care, la un moment dat, departe în timp, a creat-o şi ascultat-o un alt om.

Reclame

3 răspunsuri »

  1. >Daca nu ar fi fost Imperiul Roman sa-i cucereasca si crestinii sa le arda cartile(Alexandria), am fi fost cu 500 de ani mai destepti. Grecii controlau vasele care acostau in port si daca gaseau carti le copiau si le duceau in biblioteca din Alexandria, ce alt neam a mai facut asta?

    Apreciază

  2. >Nu stiam ca faceau asta… (copierea cartilor). E absolut genial. O civilizatie si o societate care punea pret pe cultura mai mult decat pe orice altceva. Am decazut grav. Tocmai ce am vazut si Agora, filmul, asta apropo la arderea cartilor din biblioteca. M-au apucat toate revoltele. Mi se pare o pierdere enorma. Iti dai seama cata informatie s-a pierdut atunci…

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s