>Scrisoare cǎtre Moş Crǎciun …

>

Dragǎ Moşule,
Au trecut 10 ani de la ultima scrisoare pe care ţi-am adresat-o. S-au schimbat multe. Am crescut, am trecut prin multe ierni şi la fel de multe veri. Ultima scrisoare pentru tine a fost aşternutǎ pe o foaie roşie, în litere negre, lucioase, tremurânde. Ţi-am cerut atunci sǎ ai grijǎ de mama mea, sǎ îi readuci zâmbetul pe buze, sǎ îi aduci un sac de sǎnǎtate infinitǎ. Te-am mai rugat sǎ îi porţi de grijǎ tatǎlui meu, sǎ îl ajuţi sǎ rǎmânǎ puternic şi sǎ nu îşi piardǎ speranţa. Te-am rugat sǎ îmi aduci un ou kinder şi o carte (Micul lord) pe care o vǎzusem într-o vitrinǎ.
Ai fost un Moş darnic în acel an.
Deşi nu ţi-am mai scris de mulţi ani, vreau sǎ ştii cǎ nu te-am uitat. Te-am vǎzut în filme, ani la rândul. Te-am vǎzut în miniaturǎ pe brǎduţ, în fiecare an. Te-am vǎzut în ochii plini de speranţǎ ai copiilor inocenţi şi entuziasmaţi, am auzit de tine în colinzi şi în scenete de Crǎciun.
Societatea a fǎcut din tine un brand, Moş Crǎciun. Acum eşti de vânzare. Se fac bani pe spatele tǎu. Nu îţi ceri drepturile de autor? Nu le spui tuturor cǎ elfii nu fabricǎ doar jucǎrii şi haine de firmǎ, nu fabricǎ doar cadouri scumpe şi luxoase, fǎrǎ nici o semnificaţie aparte ?  Nu le spui tuturor cǎ elfii tǎi nu fabricǎ daruri pe bandǎ?
Spune-le cǎ eşti magic. Cǎ poţi sǎ aduci speranţǎ şi zâmbete, prietenie şi un strop de magie. Spune-le cǎ lista de dorinţe este nelimitatǎ, cǎ poţi sǎ încǎlzeşti sufletul celui mai bun prieten cu un cadou micuţ micuţ, de 2 bani, însǎ care valoreazǎ înmiit. Spune-le cǎ magia şi bucuria deschiderii unui cadou în mijlocul prietenilor şi a familiei valoreazǎ mult mai mult decât conţinutul lui.
Acum, dupǎ 10 ani, te rog aceleaşi lucruri. Nu mai vreau ou kinder ci o ciocolatǎ Milka. Nu mai vreau Micul lord ci o carte de colorat. Şi mai vreau zǎpadǎ, Moş Crǎciun! Si mai multǎ zǎpadǎ! Vreau sǎ fie totul alb, sǎ coboare din cer îngeri micuţi ce se aştern pe copaci, pe maşini, pe blocuri, pe strǎzi, pe oameni, pe nǎsucul unui copil. Vreau sǎ fim curaţi, vreau sǎ fim puri. Vreau sǎ ne bulgǎrim cu drag, sǎ avem sclipiri de fericire în ochi, sǎ ne ascundem sub o cǎciulǎ şi sǎ avem nasul roşu. 
Vreau sǎ storci veninul din sufletul oamenilor, Moş Crǎciun! 
Vreau un mic început. Un mic început de basm… 

19 gânduri despre „>Scrisoare cǎtre Moş Crǎciun …

  1. >Sunt eu Mos Craciun, va rog frumos sa reveniti nu aveti dosarul complet, amindoi, toti scriu da uita sa timbreze.PS. Cei care imi mai scriu va rog plic cu timbru de provincie, de preferinta alb fara reclame.:D

    Apreciază

  2. >Ah, ce frumos!Imi aduce aminte de copilarie, de mixturi de miresme de brad si portocale, de zilele cand mergeam sa colindam strazile in lung si in lat. Imi aduc aminte si de scrisorile pe care i le lasam mosului alaturi de o felie de cozonac facut de mama. Imi aduc aminte si cat de egoist eram cand eu imi doream o jucarie iar el imi aducea o geaca, iar eu plangeam de oftica. Deh asta era situatia mosului pe atunci. Acum chiar daca vine mosul nu mai este acel mos.O sa ii scriu o scrisoarea fiindca am vazut un plic cu Mos Craciun intr-un magazin, iar pe timbru era desenat o ghirlanda colorata. La 5,9 RON. (Asta ca sa nu fiu chiar offtopic)

    Apreciază

  3. >@CaduDa… amintirile frumoase au facut din Craciun sarbatoarea mea preferata. In ultimii ani e tot mai ,,sters", insa acum ningeeee si e frumos.. Si parca m-a cuprins un sentiment placut 🙂 Eu eram intelegatoare cu Mosu' :)) Desi, in adancul meu, ma mai necajeam cand primeam altceva decat ceea ce ma asteptam. Erai baiat de treaba daca ii lasai si cozonac :DSa ii scrii!! 🙂

    Apreciază

  4. >M-ai emoționat, colorbliss 🙂 L-au dat pe Moș Crăciun pe bani, da …. :(Știu că vrei un început de basm și îți doresc din tot sufletul meu miscellaneousian să fie așa cum îl vrei 🙂 Cine nu și-ar dori, de fapt .. ? Eu încă vreau ouă kinder ;))

    Apreciază

  5. >@Pato Basilmmm… in jur de 3 lei cred, cam atat era si cand eram noi micuti, daca imi amintesc bine. Insa atunci, aveau banii respectivi o valoare mai ridicata, parca.@miscellaneous11Sper sincer sa avem toti parte de inceputul de basm pe care ni-l dorim, fiecare in felul nostru >:D< Si nu doar de sarbatori… 🙂 Poti sa dai atacul prin magazine 🙂 Eu mi-am cumparat anul trecut parca.. si era putin diferit de ceea ce imi aminteam eu (avea 2 chestii rotunde intr-o parte..) Nu prea mi-a placut si am renuntat. Aveam colectie de jucarioare kinder, mai am cateva exemplare. Imi erau asa dragi!

    Apreciază

  6. >Nuuuu, dar nu știi marea veste ?! 😀 A revenit adevăratul ou kinder la noi, nu mai are nici vorbă cele două părți, e ca înainte 😀

    Apreciază

  7. >Cam toate obiceiurile, datinile si sarbatorile au devenit o oportunitate comerciala pentru "facatorii de bani". Totusi hai sa privim partea buna a lucrurilor. Spiritul de Craciun nu se pierde. Oriunde ne uitam in jur, numai mosi, brazi, instalatii, luminite, colinzi, toate iti aduc un singur gand: vine Craciunul:D.Mosul meu era tare ciudat. Nu mentionam niciodata in scrisori ca vreau portocale, cu toate acestea in fiecare an primeam :)). Misterioase sunt caile mosului :))

    Apreciază

Lasă un comentariu