>Gânduri nocturne

Standard

>

Sunt incredibil de instabilǎ.
Uneori, îmi doresc sǎ posed aroganţa pe care o citesc pe feţele altora. Uneori o afişez şi eu, însǎ nu mǎ ţine prea mult, iar adevǎrata-mi faţǎ iese la ivealǎ. De ce unii oameni sunt mereu aşa siguri pe ei ? Iar alţii, nu. Eu nu sunt… şi am o listǎ întreagǎ de posibile cauze, care mai de care mai plauzibile
Am complexe, eternele complexe feminine legate de fizic. Uneori, am nişte ochi îngrozitori. Logic, ştiu cǎ nu e aşa. Sunt doar doi ochi. Însǎ, pentru o perioadǎ de timp, cineva m-a fǎcut sǎ cred/simt asta şi, indiferent de cât ar fi compensat alţii, ideea a rǎmas implementatǎ în fiinţa mea. Mintea noastrǎ ne poate fi cel mai teribil duşman uneori. Acesta este doar un micuţ exemplu. 
Mi-am dat seama, în urma unei anume experienţe, cǎ te simţi mult mai frumoasǎ/frumos când corpul tǎu e sǎnǎtos şi plin de energie, când dormi suficient şi bine. Deşi nu apare vreo schimbare vizibilǎ exterior, faptul cǎ, la nivel intern, corpul tǎu rǎsunǎ de viaţǎ, îţi modificǎ subtanţial percepţia asupra propriei persoane.
Trecând peste complexele legate de fizic pe care le avem fiecare la un moment dat, mai mult sau mai puţin, mǎ deranjeazǎ cele care îmi vizeazǎ inteligenţa, sufletul şi anumite aspecte ale personalitǎţii. Mǎ simt inferioarǎ unor oameni pe care îi consider inferiori mie. Aici dau dovadǎ de aroganţǎ, da, cǎci la ceva nivel aproape conştient clasific oamenii în inferiori şi superiori. Nu suntem egali, asta e clar. Şi mǎ simt inferioarǎ tocmai în faţa celor pe care îi desconsider. În faţa celor pe care îi admir sau îi consider superiori nu mǎ încearcǎ sentimentul de inferioritate, ci mǎ declar mulţumitǎ în starea contemplativǎ şi admirativǎ la adresa persoanei lor.
Apoi, uneori mi se pare cǎ sunt rea. Poate nu sunt, însǎ mǎ comport aşa exact cu oamenii care nu meritǎ. Vreau sǎ cred cǎ esenţa mea e una bunǎ, dar daca nu e ? Nesiguranţa îşi spune cuvântul adesea, iar eu mǎ pierd în întrebǎri fǎrǎ rǎspunsuri.
Sunt cel mai înverşunat critic al meu, asta ştiu sigur. Prima persoanǎ care îmi combate fiecare gând, emoţie sau faptǎ sunt chiar eu. Şi o fac fǎrǎ milǎ. Conştientizarea faptului cǎ uneori exagerez cu autocritica mǎ ajutǎ sǎ îmi calmez complexele, ezitǎrile şi temerile.
Uneori sunt frumoasǎ, inteligentǎ şi bunǎ. Alteori sunt urâtǎ, proastǎ şi rea. Iar alteori, diverse combinaţii şi variaţii între posibilitǎţi. S-ar numi echilibru. Dar îmi ştiu extremele, iar echilibrul îmi este zdruncinat adesea. 

13 răspunsuri »

 1. >hmmm … aici se potriveste (imho) foarte bine citatul urmator:"I am defeated, and know it, if I meet any human being from whom I find myself unable to learn anything." ~ George Herbert Palmer

  Apreciază

 2. >daca te mai iei de ochisorii aia, frumosi sa mi-i dai mie! Te mananc daca te mai aud, ai niste ochi superbi( si eu sunt foarte exigent in domeniul asta fiindca daca nu imi plac ochii nu imi place fata,in principiu). Iar ai inceput sa te plangi in public? Fi tare !Ti-am mai zis doar.

  Apreciază

 3. >@INTJInseamna ca invinsa nu sunt inca… In ciuda faptului ca ii desconsider pe unii, in timp ce pe altii ii apreciez, asta nu inseamna ca nu am nimic de invatat de la ei… Mereu avem. @Pato BasilNu am mereu probleme vizavi de ochii mei, doar uneori… ma ,,loveste" gandul. Imi permit sa ma plang in public doar pentru ca nu va vad zilnic pe cei care cititi randurile astea. Apoi… ma ajuta sa ma cunosc mai bine, sa imi dau seama ce gandesc legat de mine, de altii, de anumite aspecte din viata mea 🙂

  Apreciază

 4. >@INTJplus ca uneori lectiile de ,,asa nu" sunt destul de memorabile 🙂 Si nu doar ,,asa nu". De exemplu, nu imi place o persoana extrem de tupeista. Insa mie imi lipseste asta, si, uneori, intr-o micaaa masura, ar fi necesar pentru a face fata unor situatii 🙂

  Apreciază

 5. >Nu cred ca e bine sa spui ca esti proasta.Niciodata nu cred ca mie mi-a trecut [rin minte acest gand despre mine.E chiar o stare generala cu faptul ca te simti inferioara fata de cei pe care tu ii stii inferiori.Mi se intampla si mie destul de des, mai ales la facultate.Stau vorbesc putin cu ei, le spun ceva ironic dupa care hotarasc sa le intorc spatele si imi zambesc in sinea mea stiind cat de spuperioara le sunt si in ce ignoranta traiesc ei,si ma simt mult mult mai bine

  Apreciază

 6. >Din punctul meu de vedere totul incepe de la PSIHIC. Atata timp cat tu esti curata psific, fizic esti pura. Eu de exemplu stiu ca sunt urat si nu am facut nimic, mereu mi-am dorit sa traiesc intr-o lume in care sa nu te poti simti complexat. Multe persoane spun ca sunt urate, ca sunt frumoase, ca sunt destepte sau prostute, prarerea mea este ca prea ne uitam la noi si prea incercam sa fim perfecti. Perfectiunea nu prea aveum cum sa o atingem, tot timpul exista acel ceva care ne departeaza de perfectiune. Apropo tu ai ochii albastrii?

  Apreciază

 7. >@coeur de pluieAm momentele mele de prostie crunta, pe care le constientizez. Sa zicem ca sunt ,,prostuta", probabil proasta suna prea dur 🙂 Uite, vezi, eu nu am puterea sa intorc spatele, desi ar trebui de multe ori. Bravo tie ca poti sa faci asta.. 🙂 @CaduProbabil ca agitatia/stresul/oboseala in care ma aflu adesea imi influenteaza si perceptia vizavi de propria persoana. Mai mult ca sigur, de fapt. Si da, am excesele mele de alergare dupa perfectiune. Stiu ca nu poate fi atinsa, uneori nici nu imi doresc, caci… avem nevoie de un termen de comparatie. Insa, tind spre asta adesea.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s